Podjęcie uchwały - od czego zacząć
mikael
Użytkownik
Witam,
w jaki sposób mieszkańcy mogą podjąć uchwałę, bez "angażowania" zarządu?
Sprawa dotyczy podzielników ciepła. Większość lokatorów chciałaby je zlikwidować i spowodować, aby każdy płacił za faktyczne zużycie ciepła, czyli zapewne wchodzi w grę montaż mierników zużycia ciepła. Ale w tym celu potrzebna jest uchwała, a zarząd niezbyt garnie się do zmiany obecnego systemu rozliczeń.
w jaki sposób mieszkańcy mogą podjąć uchwałę, bez "angażowania" zarządu?
Sprawa dotyczy podzielników ciepła. Większość lokatorów chciałaby je zlikwidować i spowodować, aby każdy płacił za faktyczne zużycie ciepła, czyli zapewne wchodzi w grę montaż mierników zużycia ciepła. Ale w tym celu potrzebna jest uchwała, a zarząd niezbyt garnie się do zmiany obecnego systemu rozliczeń.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
P.S. Głosują tylko właściciele lokali, nie lokatorzy.
P.S.2. Mierniki ciepła są drogie, przemyśleliście to?
1. Uchwały właścicieli lokali są podejmowane bądź na zebraniu, bądź w drodze indywidualnego zbierania głosów przez zarząd; uchwała może być wynikiem głosów oddanych częściowo na zebraniu, częściowo w drodze indywidualnego ich zbierania.
A może by tak zamiast uprawiania partyzantki
- przedyskutować sprawę na zebraniu właścicieli
- wysłuchać argumenty zarządu
- przedstawić kalkulację kosztów, uwzględniając koszt podzielników kosztów, błędnie zwanymi podzielnikami ciepła
Z mojego doświadczenia wynika, że z montażu podzielników kosztów najbardziej cieszą się ... ich producenci
Zmiana sposobu opomiarowania oznacza zmianę regulaminu rozliczania kosztów CO i najlepiej zmieniać jedno i drugie równolegle, nawet jedną uchwałą. Bez mnożenia chwał.
Podzielniki kosztów (niezależnie od rodzaju konstrukcji i typu) nie są przyrządami pomiarowymi LINK.
Sens mojej wypowiedzi pozostaje bez zmian - chodzi mi głównie o regulamin.