rozliczenie wody straty wzgledem licznika w mieszkaniu

leszekdanielleszekdaniel Użytkownik
edytowano października 2009 w Zarządzanie Nieruchomościami
pytanie mam licznik wody w mieszkaniu a dostaje nakaz zapłacenia za ubytki wyliczone z licznika głuwnego mieszkanie jest gminy instalacja była sprawdzona a ciagle dosyłaja nowe rachunki z kwotami za wode której ja nie pobrałem

Komentarze

• Opcje
    KubaKuba Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Obowiązkiem zarządcy jest rozliczenie różnicy wskazań między wodomierzem głównym
    a sumą wskazań wodomierzy zainstalowanych przy punktach czerpalnych wody.
  • Opcje
    wwwinylwwwinyl Użytkownik
    edytowano października 2009
    Nie możesz być pewnym, że nie pobrałeś. Liczniki są niedokładne. A taki klasy "A", to jest bardzo niedokładny.
  • Opcje
    janjan Użytkownik
    edytowano listopada -1
    dlaczego liczniki wodne mają atesty a są nie dokładne.jestem przew. zarządu. mamy też problemy z wodą.wspólnie z czł. zarzadu robiliśmy eksperyment jaki nie powiem. w ciągu godziny ja złapałem 2 litry wody a kolega 6litrów. proszę to pomnożyć przez 24 razy 365 wyjdą juz m3 i to duże./oczywiście w przeciagu tej godziny licznik nie odnotował pobrań. stał jak wryty.więc nie dziwmy się ze są niezgodnosci miedzy licz. głównym a lokatorskimi.nadmieniam że o tym naszym eksperymencie powiadomiłem zarządzającego.pozdrawiam.
  • Opcje
    barnii4222barnii4222 Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Moim zdaniem w takim wypadku należało by zastosować sposób rozliczania ryczałtowy.Ponieważ wypadku nie uczciwych współlokatorów bedzie to najlepszym rozwiązaniem
  • Opcje
    wwwinylwwwinyl Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Dopiero wodomierze klasy C praktycznie nie pozwalają "nakapywać" wody.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.