Zamiana Piwnicy narażonej na zalania ( rury Pion)
OipLow
Użytkownik
Zakupiłem mieszkanie 2 lata temu do którego należała piwnica w piwnicy składuję sprzęty elektroniczne (stare radia, gramofony itp)
Ostatnio jednak pojawił się problem sprzęt został zalany pomimo tego że każdy z nich jest zabepieczony karton folia strecz itp itd.
Mam do Was Pytanie?
Czy jest możliwa zamiana pomieszczenia piwnicznego na wózkownię lub na inne pomieszczenie wolne od tego typu rur i innych rzeczy?
Jak powinno wyglądać takie pismo.
Ostatnio jednak pojawił się problem sprzęt został zalany pomimo tego że każdy z nich jest zabepieczony karton folia strecz itp itd.
Mam do Was Pytanie?
Czy jest możliwa zamiana pomieszczenia piwnicznego na wózkownię lub na inne pomieszczenie wolne od tego typu rur i innych rzeczy?
Jak powinno wyglądać takie pismo.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Piwnica jest twoja i w dodatku przynależy do mieszkania, więc raczej nic nie zrobisz.
Spółdzielnia powinna mieć jakieś ubezpieczenie czy ja ?
Chyba że masz tylko spółdzielcze własnościowe prawo do lokalu (i piwnicy) i nie jest to wspólnota, to wtedy trochę inna sprawa ale to można wyjaśnić tylko w "papierach danej spółdzielni".
Oczywiście piwnicę zawsze też można zamienić ale procedura i koszty zależą czy to jest wspólnota czy spółdzielnia.
Co to znaczy ponoć mówią ? Zajrzyj do Aktu Notarialnego i sprawdź co kupiłeś. Myślę,że zakupiłeś tylko mieszkanie,a piwnica jest przypisana do mieszkania.
Jeśli jednak to pierwsze, to daj jeszcze więcej folii strecz i przenieś sprzęt na wyższe półki. Zamiana komórki nic nie da, bo w przypadku awarii instalacji zalana będzie cała piwnica. Wszak komórki lokatorskie, to z hydraulicznego punktu widzenia naczynia połączone, c'nie?