Na użyczonym od Gminy który jest pod naszą ,, opieką,, gruncie stoi garaż, w jakiej odległości od wjazdu mogę postawić stojak rowerowy by właściciel się nie czepiał że utrudniam mu wjazd lub wyjazd.
Tak tylko jest problem nie dość że rzadko można jest go zastać, strasznie upierdliwy, poza tym . Powiem szczerze już go wmurowałem przed zainstalowaniem pytałem kilku kierowców czy taka odległość będzie odpowiednia wszyscy przytakiwali dodałem dla świętego pokoju metr , teraz dochodzą mnie słuchy o 7-miu metrach. Czy istnieje konkretny przepis?
[cite] drag123:[/cite]Na użyczonym od Gminy który jest pod naszą ,, opieką,, gruncie stoi garaż, w jakiej odległości od wjazdu mogę postawić stojak rowerowy by właściciel się nie czepiał że utrudniam mu wjazd lub wyjazd.
[cite] drag123:[/cite]Tak tylko jest problem nie dość że rzadko można jest go zastać, strasznie upierdliwy, poza tym . Powiem szczerze już go wmurowałem przed zainstalowaniem pytałem kilku kierowców czy taka odległość będzie odpowiednia wszyscy przytakiwali dodałem dla świętego pokoju metr , teraz dochodzą mnie słuchy o 7-miu metrach. Czy istnieje konkretny przepis?
No i bardzo dobrze. Wystarczy ,że sąsiad będzie mógł wjechać i wyjechać z garażu i to wszystko. Żadne inne przepisy Cię nie obowiązują. I o nic go nie musisz pytać.
Przed chwilą sąsiad mi powiedział że była nawet straż miejska kilka razy manewrowała (wjazd i wyjazd) bez problemu , a mi dosłownie 2-godz. temu przyniósł goniec pismo z Gminy o 7 metrach bez podania przepisu o konieczności przeniesienia - próbowałem znaleźć w necie jakiś przepis - ale nic nie znalazłem może ktoś z Fachowców - miał kiedyś podobny dylemat - jestem administratorem- W.M- na wózku inwalidzkim jeżeli będę musiał go naprawdę przenosić - sam tego nie zrobię a za usługę ponownie płacić.
POMOCY
Nowy doklejony: 01.10.15 17:38
Jeżeli garaż będzie miał 15 metrów?
Stojaki na rowery dla lokatorów.Cyt. ,,przedmiotowy stojak usytuowany jest 7 m. od wrót wjazdowych do garażu ...co utrudnia manewrowanie samochodem dla wjazdu do garażu ....ble ble ....
Komentarze
Dlaczego właściciela garażu,a nie właściciela gruntu ,czyli gminy ?
POMOCY
Nowy doklejony: 01.10.15 17:38
Jeżeli garaż będzie miał 15 metrów?