zapowietrzone grzejniki
kachna
Użytkownik
Witam. Mam pytanie do kogo należy odpowietrzenie grzejników.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
W budynkach, w których jest indywidualny system ogrzewania robi to właściciel we własnym zakresie.
Okazało się, że dawno jest po terminie legalizacji, dodatkowo niektóre już nie wskazują nic na wyświetlaczy.
Kto w tym wypadku jest odpowiedzialny za to, że te urządzenia pracowały bez legalizacji przez 10 lat?
Kto wymienia je na nowe z założeniem, że właściciel sam zakupi takie urządzenie, ale przecież nie jest hydraulikiem i może sobie nie poradzić z tą wymianą?
Dziękuje z góry.
Ja sam osobiście wymieniłem ciepłomierz na nowy, tego samego typu i nie mam pojęcia o jaki dokument chodzi. Firma, która sprawdzała poprzedni ciepłomierz, wysłała fax z ostatnim licznikiem do administratora, co mi potwierdzono telefonicznie.
Czy istnieje możliwość, że te pismo nie zostanie uznane przez Zarząd (usłyszałem telefonicznie od administratora, że zarząd musi to zatwierdzić a oni to otrzymali). Zaczynam mniemać, że utrudniają mi życie jak mogą, bo zacząłem głośniej mówić o administratorze, pisać skargi i żądać to co należy się mieszkańcom.
Protokół wymiany licznika CO lub wody w lokalu .................
..................... dnia.......................
Imię i Nazwisko......................
Numer fabryczny starego licznika .......................
Producent licznika ....................
Stan końcowy pracy licznika.....................GJ/m3
Numer fabryczny nowego licznika CO.......................
Producent licznika ....................
Stan początkowy pracy licznika.....................GJ/m3
Data wymiany liczników .................
Czytelny podpis instalatora .......................