Zgłoszenie o samowoli budowlanej

i.zai.za Użytkownik
edytowano kwietnia 2016 w Zarządzanie Nieruchomościami
Witam! Mam problem z sąsiadami, którzy właściwie bez zachowania jakiejkolwiek odległości od płotu mojej posiadłości (domek jednorodzinny), "wybudowali" garaż, a w nim prowadzą aktualnie nielegalnie działalność gospodarczą - mechanikę samochodową. Uciekłam z miasta na przedmieścia przed smrodem i hałasem, a teraz mam to wszystko tuż za płotem (nie mówiąc już o "walorach" estetycznych :cry: ). Chciałabym zacząc walkę z tym chamstwem od zgłoszenia samowoli budowlanej - zdecydowanie ten budynek tuz przy moim płocie nosi takie znamiona. Mam jednak pytanie - czy mogę zgłosić taką samowolę bez podawania moich danych? Ci ludzie są nieobliczalni, słyszałam i widziałam, że mają związek z narkotykami, zdarzało im się już "przez przypadek" podpalić samochód lub nawet dom - z tym ostatnim na szczęście nieskutecznie. Mam dzieci i boję się o ich bezpieczeństwo, ale z drugiej strony nie pozwolę, żeby truły ich spaliny samochodowe i męczył hałas silników przez cały dzień. Bardzo proszę o odpowiedź i pozdrawiam!

Komentarze

• Opcje
    gecongecon Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Mam jednak pytanie - czy mogę zgłosić taką samowolę bez podawania moich danych? Ci ludzie są nieobliczalni..
    Nawet jakbyś się ukryła pod kilkoma pseudonimami to i tak ktoś komu zależy, dowie się kto na niego doniósł.
    Może należałoby się "zaprzyjaźnić z wrogiem" i na drodze pokojowej uzyskać to co się chce.
    Tego rodzaju ludzie lubią jak im się podkadzi, poprosi miło ze dwa razy itd. - to ich podnosi - jacy to ważni są itd. a jak już obłaskawi się tygrysa to robi się milutki kotek.
    Idąc na wojnę z takim sąsiadem nie masz żadnych szans ani na udeptanej ziemi ani w sądzie.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.