Uchwała o wypowiedzenie umowy o admistrowanie
Perez
Użytkownik
Wypowiadamy umowę zarządzcy umowęoadmistrowanie i sami sporządziliśmy uchwałe ale teraz adnistrator twierdzi z uchwał jest podobna do uchwały konkuręcij i strasz nas ze osoby trzecie miały wgłąd i nam pomagały czyli konkuręcja. Pytanie moje czy adres zamieszkania i udziały lokatorów jest jedno znaczne z udostępnieniem danych osobowych
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Poza tym, wygląda na to, że konkurencja jednak Wam pomagała. Jestem jednak przekonana, że bezinteresownie. :cool:
Ważne jest to czy Administrator otrzymał wypowiedzenie podpisane przez Zarząd WM ( jeżeli jest wieloosobowy to przynajmniej dwóch członków powinno je podpisać )
Uchwała właścicieli lokali jest wiążąca dla Zarządu WM .
Tak, to są dane osobowe, jednak udostępniają je również i sądy wieczystoksięgowe, więc nie wiem na czym polega problem administratora, który jak rozumiem broni tych danych przed pożądliwością innych administratorów własną piersią i ze wszystkich sił swoich.
Także przez internet bo aby przejrzeć księgę wieczystą budynku trzeba znać jej numer elektroniczny nie mówiąc już o księdze lokalowej danego lokalu. Takich numerów nie powinna mieć nawet wspólnota (a tym bardziej zatrudniony administrator) lecz tylko i wyłącznie poszczególni właściciele (także jako współwłaściciele NW) oraz zarząd (do księgi budynku).
Niezależnie od uchwały właścicieli lokali skuteczne wypowiedzenie umowy wymaga złożenia oświadczenia przez zarząd wspólnoty.
"Wypowiedzenie umowy o administrowanie może złożyć wyłącznie zarząd wspólnoty mieszkaniowej, uchwała właścicieli lokali wyrażająca zgodę na rozwiązanie kontraktu z zarządcą nie wystarczy wynika z wyroku wrocławskiego Sądu Okręgowego (wyrok Sądu Okręgowego we Wrocławiu, Wydział Cywilny Odwoławczy z dnia 4 lutego 2015 roku, sygn. akt: II Ca 1385/14)."
Więcej na ten temat w artykule: "Uchwała nie zastąpi wypowiedzenia" dostępnego na stronie czasopisma Zarządca Portal Informacyjny:
http://www.zarzadca.pl/wzory-uchwal-i-umow/umowy/2680-uchwala-nie-zastapi-wypowiedzenia
Zarząd WM wykonuje wolę właścicieli lokali wyrażoną w uchwałach, jako ich przedstawiciel .