ArMar Zarządca Wspólnot Mieszkaniowych cały Śląsk
armar
Użytkownik
Profejonalnie zarządzamy Wspólnotami Mieszkaniowymi na całym Śląsku Pomożemy utworzyć wspólnote mieszkaniową w budynkach spółdzielczych
Więcej szczegółów
www.zarzadzaniewspolnotami.com
Więcej szczegółów
www.zarzadzaniewspolnotami.com
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
+ liczne literówki
wystarczy za cały komentarz.
Przecież to "Profesjonalne Zarządzanie Administrowanie Obsługa Wspólnot Mieszkaniowych"...
Oraz ciekawostka dla zawodowca: Na koniec bomba:
Do swych czynności administracyjnych licencjonowany zarządca zalicza:
oglądałem ich strone www i dla mnie jest zrozumiałe,że kontrola konta bankowego jest monitorowana przez zarząd wspólnoty mieszkaniowej - bardzo mądry pomysł.Wydaje mi się że masz problemy z rozumnym czytaniem i interpretacjami ..Pozdrawiam
Sa tez i takie wspolnoty (ta mniejszosc) gdzie dostep do konta bankowego ma tylko Zarzad Wspólnoty.
Administrator zas odwiedza Zarzad wspolnoty raz w tygodniu i odbiera od Zarzadu wyciagi bankowe, które sa mu potrzebne do prowadzonej ewidencji pozaksiegowej. Przy okzaji odbiera przelewy podpisane przez dwóch czlonków zarzadu do zlozenia w banku. Troche latania jest dla administratora, ale tak to powinno wygladac.
Jeśli jest powołany zarząd wspólnoty, to on zarządza nieruchomością wspólną. Zarząd podejmuje decyzje i wydaje dyspozycje bankowi. Administrator służy fachową (oby!) radą i pomocą oraz wykonywaniem zadań pomocniczych.
Jestem przekonany, że jest to optymalne rozwiązanie dla obu stron: wspólnoty i administratora. Czysty układ, klarowny podział na sferę decyzyjną i wykonawczą.
Przeczytaj cały wątek, to zrozumiesz przekąs w tekście ownera i w konsekwencji mój żart (ten o "laureatce") - nota bene stara rosyjska klasyka...
Zapamietaj:
zarząd WM ma kontrolować ex ante, a nie ex post .
Zapisy na ich stronie www świadczą o tym, że najpierw administrator płaci, a zarząd może potem co najwyżej sprawdzić, co się stało z jego pieniędzmi, a powinno być tak jak opisał politer i potwierdził owner.
To zarząd wspólnoty płaci "internetowo" lub zarząd płaci "papierowo", a administrator zanosi tylko przelewy do banku.
Administrator na karcie wzoru podpisów w banku zamiast zarządu grozi nieprzyjemnymi konsekwencjami...
- no comments