ArMar Zarządca Wspólnot Mieszkaniowych cały Śląsk

armararmar Użytkownik
edytowano listopada 2009 w Zarządzanie Nieruchomościami
Profejonalnie zarządzamy Wspólnotami Mieszkaniowymi na całym Śląsku Pomożemy utworzyć wspólnote mieszkaniową w budynkach spółdzielczych
Więcej szczegółów
www.zarzadzaniewspolnotami.com

Komentarze

• Opcje
    wwwinylwwwinyl Użytkownik
    edytowano listopada 2009
    Z Waszej strony:
    Minimalizacja kosztów utrzymania Wspólnoty   (możliwość obniżenia [b]czynszu [/b]dla właścicieli)

-
    DOATKOWO W OPARCIU O ZMIANY WPROWADZONE DO USTAWY O SPÓLDZIELNIACH MIESZKANIOWYCH- POMAGAMY W ZAKŁADANIU WSPÓLNOT MIESZKANIOWYCH W BUDYNKACH SPÓŁDZIELCZYCH.POWSTANIE TAKICH WSPÓLNOT JEST MOŻLIWE W WYPADKU GDY  ZGODĘ NA TO WYRAZI PONAD POŁOWA WŁAŚCICIELI MIESZKAŃ SPÓLDZIECZYCH ,POSIADAJĄCYCH ŁĄCZNIE PONAD [b]50% UDZIAŁU POWIERZCHNI MIESZKAŃ W STOSUNKU DO POWIERZCHNI WSZYSTKICH MIESZKAŃ W BUDYNKU[/b].OPRÓCZ TEGO WYMAGANE JEST UREGULOWANIE STANU PRAWNEGO GRUNTU (WPIS W KSIĘGI WIECZYSTE)

+ liczne literówki

wystarczy za cały komentarz.
  • Opcje
    ownerowner Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Masz jakieś wątpliwości?
    Przecież to "Profesjonalne Zarządzanie Administrowanie Obsługa Wspólnot Mieszkaniowych"...
  • Opcje
    edytowano listopada 2009
    Dziś wieczorem na miejskim deptaku wystąpi pianistka Jelena Jakowlewa, pseudonim "laureatka".
  • Opcje
    edytowano listopada -1
    Sorry za flood, ale nie zauważyłem wcześniej jeszcze:
    Pełna  kontrola  konta bankowego Wspólnoty  przez Zarząd /także przez internet/

co wskazywałoby na to, że płatności dokonuje administrator.
    Oraz ciekawostka dla zawodowca:
    Kontroling finansów Wspólnoty Mieszkaniowej

Na koniec bomba:
    Do swych czynności administracyjnych licencjonowany zarządca zalicza:
    Reprezentacja wspólnoty na zewnątrz

• Opcje
    arturroarturro Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Drogi kolego to nie jest portal wieś tańczy i śpiewa pianistke reklamuj na innym forum.
    oglądałem ich strone www i dla mnie jest zrozumiałe,że kontrola konta bankowego jest monitorowana przez zarząd wspólnoty mieszkaniowej - bardzo mądry pomysł.Wydaje mi się że masz problemy z rozumnym czytaniem i interpretacjami ..Pozdrawiam
  • Opcje
    PoliterPoliter Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Wiekszosc wspólnot tak robi, ze przekazuje pelny dostep do konta administratorowi.
    Sa tez i takie wspolnoty (ta mniejszosc) gdzie dostep do konta bankowego ma tylko Zarzad Wspólnoty.
    Administrator zas odwiedza Zarzad wspolnoty raz w tygodniu i odbiera od Zarzadu wyciagi bankowe, które sa mu potrzebne do prowadzonej ewidencji pozaksiegowej. Przy okzaji odbiera przelewy podpisane przez dwóch czlonków zarzadu do zlozenia w banku. Troche latania jest dla administratora, ale tak to powinno wygladac.
  • Opcje
    ownerowner Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Zgadzam się w zupełności.
    Jeśli jest powołany zarząd wspólnoty, to on zarządza nieruchomością wspólną. Zarząd podejmuje decyzje i wydaje dyspozycje bankowi. Administrator służy fachową (oby!) radą i pomocą oraz wykonywaniem zadań pomocniczych.

Jestem przekonany, że jest to optymalne rozwiązanie dla obu stron: wspólnoty i administratora. Czysty układ, klarowny podział na sferę decyzyjną i wykonawczą.
  • Opcje
    edytowano listopada -1
    arturro
    Przeczytaj cały wątek, to zrozumiesz przekąs w tekście ownera i w konsekwencji mój żart (ten o "laureatce") - nota bene stara rosyjska klasyka...
    dla mnie jest zrozumiałe,że kontrola konta bankowego jest monitorowana przez zarząd wspólnoty mieszkaniowej - bardzo mądry pomysł
    Zapamietaj:
    zarząd WM ma kontrolować ex ante, a nie ex post .
    Zapisy na ich stronie www świadczą o tym, że najpierw administrator płaci, a zarząd może potem co najwyżej sprawdzić, co się stało z jego pieniędzmi, a powinno być tak jak opisał politer i potwierdził owner.
    To zarząd wspólnoty płaci "internetowo" lub zarząd płaci "papierowo", a administrator zanosi tylko przelewy do banku.

Administrator na karcie wzoru podpisów w banku zamiast zarządu grozi nieprzyjemnymi konsekwencjami...
    Wydaje mi się że masz problemy z rozumnym czytaniem i interpretacjami
    - no comments
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.