ważność uchwał

dziuniadziunia Użytkownik
edytowano listopada 2009 w Zarządzanie Nieruchomościami
Czy jeżeli podpisały uchwały osoby bez ważnych pełnomocnictw Uchwała jest ważna czy nie? U mnie podpisały Uchwały osoby przebywające w lokalach, ale nie mające żadnych do nich praw. Pozdrawiam.

Komentarze

• Opcje
    HaneczkaHaneczka Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Do głosowania nad uchwałami uprawnieni są tylko właściciele oraz osoby, które posiadają pełnomocnictwo od właściciela danego lokalu .
  • Opcje
    jQjQ Użytkownik
    edytowano listopada -1
    [cite] dziunia:[/cite] U mnie podpisały Uchwały osoby przebywające w lokalach, ale nie mające żadnych do nich praw. Pozdrawiam.
    Kto do tego dopuścił? Kto był przewodniczącym zebrania? Masz 6 tygodnmi od podjęcia uchwały na zaskarżenie jej, jeżeli uważasz, że została podjęta z naruszeniem prawa
  • Opcje
    ZarządcaZarządca Zarzadca.pl ZARZADCA.PL
    edytowano listopada -1
    Uchwały być może nie ma, skoro głosy oddały osoby nieuprawnione.
    ZARZĄDCA PORTAL INFORMACYJNY II 6tfwtu9sbskv.png
  • Opcje
    goniagonia Użytkownik
    edytowano listopada -1
    ważne jest czy uchwała została podjęta, jeżeli tak, to przed sadem jak już zaskarżysz, musisz udowodnić, że gdyby właściciele głosowali, to uchwała by nie przeszła
    czy to były osoby wynajmujące lokale? a co z właścicielami? gdzie są?
  • Opcje
    ownerowner Użytkownik
    edytowano listopada 2009
    [cite] dziunia:[/cite]Czy jeżeli podpisały uchwały osoby bez ważnych pełnomocnictw Uchwała jest ważna czy nie? U mnie podpisały Uchwały osoby przebywające w lokalach, ale nie mające żadnych do nich praw. Pozdrawiam.
    Iloma udziałami głosowały osoby nieuprawnione? Czy bez ich głosów uchwała zostałaby przyjęta (uzyskałaby większość głosów)? Jeżeli tak, to uchwała istnieje i jest ważna. Jeżeli bez tych głosów nie byłoby większości, to uchwały nie ma. Chyba, że właściciele tych lokali na wezwanie zarządu potwierdzą umocowanie tych osób na piśmie.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.