Tajna umowa z kablówką
Dzień dobry.
Mam pytanie dotyczące kablówki która jest zainstalowana na naszym budynku. Umowę podpisała jeszcze spółdzielnia mieszkaniowa, natomiast wspólnotą mieszkaniową jesteśmy już około 5 lat, i spółdzielnia nie zarządza naszym budynkiem od tego czasu. Zarząd spółdzielni wraz z operatorem twierdzą że ich umowa jest tajna i nie udzielą nam żadnej kopii mimo iż spółdzielni nie ma na bloku jak już pisałem ponad 5 lat. Co można z tym fantem zrobić ? Proszę o radę ponieważ na blok chce wejść dodatkowy operator i chcielibyśmy wiedzieć czy mogą oni korzystać z już powstałej infrastruktury (rynienki przepusty itd.).
Dziękuję i pozdrawiam
Mam pytanie dotyczące kablówki która jest zainstalowana na naszym budynku. Umowę podpisała jeszcze spółdzielnia mieszkaniowa, natomiast wspólnotą mieszkaniową jesteśmy już około 5 lat, i spółdzielnia nie zarządza naszym budynkiem od tego czasu. Zarząd spółdzielni wraz z operatorem twierdzą że ich umowa jest tajna i nie udzielą nam żadnej kopii mimo iż spółdzielni nie ma na bloku jak już pisałem ponad 5 lat. Co można z tym fantem zrobić ? Proszę o radę ponieważ na blok chce wejść dodatkowy operator i chcielibyśmy wiedzieć czy mogą oni korzystać z już powstałej infrastruktury (rynienki przepusty itd.).
Dziękuję i pozdrawiam
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Jak wam zabroni to poproście go podstawę prawną.
Jak nie poda tej podstawy prawnej to go zignorujcie,
Jak nie zabroni to nie będziecie mieć z nim problemu.
Nowy operator i tak będzie kładł "swoje "rury". W umowie na udostępnienie należy zapisać warunek o odpowiednich przekrojach i nieudostępnieniu "orurowania" innym operatorom.
to logiczne, na podstawie indywidualnych umów zwartych między właścicielem lokalu/najemca a operatorem .
Wspólnocie nic do tego kto i co i jak będzie oglądał i za ile.
Jak jest inaczej to jest to patologia. WM nie powinna być "dostawcą" TV kablowej (pobierać opłat i rozliczać się z operatorem) , to nie leży w zakresie zarządzania częściami wspólnymi.