Piaskownica
drag123
Użytkownik
JAKA MINIMALNA ODLEGŁOŚĆ PIASKOWNICY OD BUDYNKU ?
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Przecież na swoim terenie to Wy właściciele decydujecie co i gdzie postawić.
Gdyby była mowa o posypaniu piasku, dyrektor ZGKiM - obecny zarządca, w randze administratora, nie mówiłby do drag123 o postawieniu piaskownicy.
i nie zauważyłaś iż chodzi o sąsiednią działkę i postawieniu piaskownicy na sąsiedniej działce. Jeśli sąsiednia WM i reprezentujący ją Zarząd nie znaleźli innej lokalizacji to chyba wolność Tomku w swoim domku a sama piaskownica różni się od placu zabaw.
art. 81, ust. 1, podpunkt 1), lit. c)
http://forum.gazeta.pl/forum/w,523,80333229,80333229,Odleglosc_lawek_od_bloku.html
par. 40 ust. 3 rozporządzenia w sprawie WT dla budynków (Dz.U. 75/2002 wraz z p.z.) - warunki techniczne usytuowania placów i URZĄDZEŃ. Przez urządzenia, należy tu rozumieć elementy placów zabaw takie, jak: piaskownica, huśtawka, karuzela, zjeżdżalnia, drabinki, bujak sprężynowy itp. Tak więc, wymagania nie dotyczą jedynie pełnych urządzonych placów zabaw (najczęściej ogrodzonych), ale również poszczególnych urządzeń.
przywołany art. 81 ust. 1 podpunkt 1) lit. c) dotyczy nie tyle warunków technicznych, jakim powinno odpowiadać usytuowanie piaskownicy, ile podstawowych obowiązków organów administracji architektoniczno-budowlanej i nadzoru budowlanego w zakresie kontroli zgodności tego usytuowania z przepisami - coś dla drag123, żeby miał się na co powołać.
Pozdrawiam.
Nowy doklejony: 12.03.17 12:39 Jak to mówią - lepiej zapobiegać, niż leczyć. Jeżeli masz wiarygodne informacje o zamiarze urządzenia piaskownicy w podanej lokalizacji poparte jakimiś dokumentami (np. uchwała sąsiedniej wspólnoty w sprawie piaskownicy), to korzystniejsze (łatwiejsze i szybsze) będzie niedopuszczenie do jej powstania, niż walka o usunięcie już wybudowanego urządzenia. A przy okazji oszczędzisz sobie nerwów związanych z patrzeniem, jak na Twoich oczach, pod Twoim oknem i z uśmiechem na ustach budują Ci piaskownicę i być może pokazują CI środkowy palec. Musiałeś nieźle zaleźć tym ludziom za skórę, skoro chcą urządzić plac zabaw pod Twoim oknem mając bardzo dużą działkę.
Z reakcji zauważam również, że Ty nie zauważyłaś ( co za pech!) do czego faktycznie się odnosiłam.
Naprawdę...? :shocked: Niezbyt wyraźnie to z treści wątku wynika. Przekaz jest mało czytelny. :sad:
Ile Ty masz lat? :cool: Naprawdę, nie widzę związku tego tryumfalnego stwierdzenia w odniesieniu do tego, co napisałam.
Co zrobiłeś by wyjaśnić tę sprawę?
Nowy doklejony: 12.03.17 16:45
Znalazłem dowód wpłaty - imienny - że ja wpłacam na budowę chodnika - piłka po stronie Gminy, ale z rozmowy tel. z Burmistrzem wywnioskowałem, że mi pomogą
Od chwili wpłaty przypuszczam iż upłynęło trochę czasu a na dodatek jak zmienił się Burmistrz to staraj się go poinformować o tej wpłacie lecz nie zapominaj iż dyr. ZGKiM podlega pod Burmistrza.
Oglądał Ty mapki geodezyjne bo chyba tak się to nazywają czy podział jest zgodny z mapkami.
Mnie pytałaś o wiek?
Co do tej piaskownicy działaj i tego Ci szczerze życzę aby rozwiązanie było po Twojej myśli lecz moim zdaniem nic nie wskórasz jeśli to jest od strony szczytowej Twojego budynku.
Tak jak ja mam piaskownicę góra 8 kroków od budynku i na dodatek mam widok na nią ze wszystkich pokoi i kuchni lecz tak źle nie jest ponieważ w niej bawią się dosłownie maluchy i bardziej mi przeszkadza rozmowa mamusiek lub babć które jak (nie powinnam użyć takiego zwrotu) kwoki rozsiądą się na obudowie tej piaskownicy i to żeby na temat tych brzdąców rozmawiały to mogę zrozumieć ale cały czas to jest obmawianie sąsiadów.