znaki nad bramą garażową
szkrabek
Użytkownik
Czy znaki umieszczone nad bramą garażową mają jakąś moc?
(znak zakaz ruchu pieszych, ograniczenie do 10km/h..)
Po co developer je tam umieszcza?
Co jeśli ktoś się do nich nie stosuje?
(znak zakaz ruchu pieszych, ograniczenie do 10km/h..)
Po co developer je tam umieszcza?
Co jeśli ktoś się do nich nie stosuje?
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
A czy jest tablica "Strefa Ruchu"?
Za szlabanem nie ma zadnej tabliczki.
To jest dla mnie niezrozumiale..
załącznika nr 1 - Szczegółowe warunki techniczne dla znaków drogowych pionowych i warunki ich umieszczania na drogach Dz.U. z 2003 nr 220 poz. 2181. Pewnie dla hecy.
Deweloper w świetle prawa nie jest upoważniony do organizacji i oznakowania ruchu na terenie prywatnym wspólnoty.
Z tym, że nigdzie nie jest napisane, że autom z LPG nie wolno wjeżdżać na parkingi podziemne. http://moto.pl/MotoPL/1,111276,6524212,Czy_autom_z_LPG_wolno_parkowac_pod_ziemia_.html
Mówi, że właściciel nie życzy sobie ; wręcz zakazuje; wjazdu pojazdów z instalacja LPG do garażu wielostanowiskowego i pewnie ma to uzasadnienie, iż garaż wielostanowiskowy nie posiada odpowiedniej wentylacji lub w budynku jest już inny rodzaj gazu - kotłownia gazowa.
To bardzo interesujący pogląd. Właściciel, który parkuje auto zasilane LPG na swoim miejscu postojowym, nie życzy sobie, wręcz zakazuje sobie parkowania na swoim miejscu postojowym auta zasilanego LPG.
Jeżeli właściciel ma auto, które jest sprawne, ma badania techniczne i jest dopuszczone do ruchu i chce parkować tym autem na swoim miejscu postojowym w swoim budynku, to ma prawo żądać od wspólnoty, żeby wentylacja była przystosowana. Na przykład przez dodanie czujników propanu nad posadzką, pod czujnikami CO. W mojej opinii wieszanie takich dekoracji, jak przekreślone LPG, nie rodzi żadnych skutków, poza zabrudzeniem bramy klejem, albo taśmą klejącą.
Nie jestem pewny, czy wiesz, o czym piszesz. Przepisy, na które prawdopodobnie usiłujesz się powołać, dotyczą budynków i związanych z nimi instalacji, a nie pojazdów i ich podzespołów.
Ciekawi mnie, czy jest jakieś pomocne orzecznictwo w takiej sprawie.
takie masz zaufanie do zbiorników ciśnieniowych, że ufasz im bezgranicznie?
ja biorę poprawkę na "kierowców", którzy mają problem z wjechaniem do garażu wielostanowiskowego, o parkowaniu już nie wspomnę ... o stłuczkę przy parkowaniu łatwo i nie wiem jaki to będzie miało skutek na zbiornik LPG w pojeździe
ja wychodzę z załażenia, że jak ja mam pojazd z instalacją LPG to nie kupuję takiego MP na którym nie będę mógł parkować by nie wchodzić w konflikt ze Wspólnotą i zmuszać ją do montażu dodatkowego wyposażenia , modernizacji wentylacji z grube tysiące zł tylko dla jednego pojazdu, mojego.
Dzisiaj coraz częściej spotykam w garażu wielostanowiskowym punkty do ładowania pojazdów o napędzie elektrycznym , że też deweloperzy o tym nie pomyśleli.
a co za różnica z jakiego źródła gazy się spotkają , dwóch rodzajów gazu nie może być w jednym pomieszczeniu - tu garażu wielostanowiskowym
:cool: