miejsce parkingowe 2m od okna
szkrabek
Użytkownik
Witam,
w minionym roku wyraziłam zgodę na miejsce parkingowe dla gości tuż pod moim oknem.W tej sprawie była podjęta uchwała, która przeszła.
Niestety stanie na silniku, spaliny, palenie papierosów przy aucie, rozmowy pod oknami bardzo nam przeszkadzają i często wybudzają.
Wiem, że odleglosc od okien to minimum 7m przy 4 stanowiskach.
Co można zrobić w tej sprawie?
Napisałam pismo do Zarzadu z prosba o zlikwidowanie tego miejsca, ale Zarzad milczy.
w minionym roku wyraziłam zgodę na miejsce parkingowe dla gości tuż pod moim oknem.W tej sprawie była podjęta uchwała, która przeszła.
Niestety stanie na silniku, spaliny, palenie papierosów przy aucie, rozmowy pod oknami bardzo nam przeszkadzają i często wybudzają.
Wiem, że odleglosc od okien to minimum 7m przy 4 stanowiskach.
Co można zrobić w tej sprawie?
Napisałam pismo do Zarzadu z prosba o zlikwidowanie tego miejsca, ale Zarzad milczy.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
https://forum.zarzadca.pl/dyskusja/7589/zmiana-przepisow-w-sprawie-wt-dla-budynkow-i-ich-usytuowania/#Item_0
Jest to w mojej opinii działanie tyleż bezzasadne, co bezcelowe.
No właśnie dokładnie to można zrobić, co już zrobiłaś. A kiedy napisałaś to pismo? Jeżeli dzisiaj, albo wczoraj, to nie dziw się, że zarządca milczy. Musisz dać mu trochę czasu na przemyślenie sprawy i odpowiedź. Rzecz dla zarządcy nie jest prosta, bo musi teraz wytłumaczyć właścicielom, że klepnęli idiotyzm i teraz to trzeba odkręcić, a pieniądze wydane na urządzenie miejsca postojowego poszły w błoto.
Należy zacząć od tego, że Twoja zgoda była moim zdaniem bezprzedmiotowa, ponieważ równie dobrze mogłaś wyrazić zgodę na przeloty rakiet kosmicznych tuż nad Twoim dachem, a przecież taka zgoda nie oznacza, że te rakiety od tego momentu mogą nad nim przelatywać. Niezależnie od Twojej zgody, tudzież niezgody, ani zarządca, ani właściciele nie mieli prawa urządzać miejsca postojowego tuż pod Twoim oknem, czyli wbrew przepisom techniczno-budowlanym. Z tego powodu, jeżeli zarządca nie odpowie na Twoje pismo, to wyślesz mu drugie, tym razem z ostrzeżeniem, że jeśli nie zlikwiduje problematycznego MP, to złożysz w PINB wniosek o wszczęcie postępowania w tej sprawie. Jeśli nie zareaguje, to zrobisz następnie tak, jak wcześniej napiszesz w drugim piśmie.
Pozdr.
Tak na przykład powiedział ojciec do ... syna !
A syn mu ... odpowiedział:
Jak jesteś taki ... mądry, to wyciśnij pastę z ... tubki,
a potem wciśnij ją z powrotem do ... tubki !
- Nie mam pojęcia, synku.
- A ja wiem ! Od telewizora do kanapy ! :bigsmile:
http://businessinsider.com.pl/wiadomosci/przepisy-budowlane-w-2017-r-pralka-w-kuchni-legalna/2lc5x9q
(...)dla samochodów osobowych: a) 7 m – w przypadku do 10 stanowisk postojowych włącznie(...)
itp, itd
Jest dalej mnóstwo odległości od granic działki i od budynków, nic nie znika.
Przyklejasz niesprawdzone głupoty.
Oj, blazejh, blazejh głupoty? ... no to masz na tacy ...
I dalej uważasz, że na takim stanowisku będą parkować tylko niepełnosprawni ?
Zwyczajnie trollujesz. Nieładnie.
Nie karmić trolla.
a czym się rożni zwykłe MP, od MP dla niepełnosprawnych , powierzchniowo , a capić od rozgrzanego silnika pojazdu będzie nadal i spaliny w lecie będą wchodzić do lokalu.
Najlepiej iść w zaparte i szukać winnych tego trollwania, tylko nie u siebie . Przyznaj się do błędu i będzie po sprawie.