ocieplenie budynku
aga770327
Użytkownik
witam . jesteśmy WM od 1995 r. nasz blok był budowany w 1977roku. mam pytanie w sprawie ocieplenia budynku.rozmawiałam z mieszkańcem bloku ,który pracował przy budowie naszego bloku i powiedział że z dwóch stron blok jest ocieplony / rzeczywiście dwie strony bloku są grubsze i w środku widać że jest styropian/.moje pytania są takie: 1. czy firma która budowała może mieć jeszcze dokumentacje i czy tam będzie napisane że blok jest ocieplony z 2 stron
2. czy my tj WM ocieplając 2 kolejne ściany dostalibyśmy 20% premii termomodernizacyjnej.3. czy przy ociepleniu 2 ścian i mając dokumenty ze 2 ściany dawno już były ocieplone moglibyśmy się starać o niższą stawkę za centralne ogrzewanie / taki sam blok jak nasz jest ocieplony i jego mieszkańcy płacą dużo mniej/
bardzo proszę o odpowiedz. pozdrawiam
2. czy my tj WM ocieplając 2 kolejne ściany dostalibyśmy 20% premii termomodernizacyjnej.3. czy przy ociepleniu 2 ścian i mając dokumenty ze 2 ściany dawno już były ocieplone moglibyśmy się starać o niższą stawkę za centralne ogrzewanie / taki sam blok jak nasz jest ocieplony i jego mieszkańcy płacą dużo mniej/
bardzo proszę o odpowiedz. pozdrawiam
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
2) Tak.
3) Przed rozpoczęciem zadania musi być zrobiony audyt energetyczny i na tej podstawie będzie można określić jakie będą potrzeby energetyczne budynku po termomodernizacji.
Nie ma żadnej formalnej komisji. To Wasz zarządca/administrator zwraca się do dostawcy ciepła.
Żadna komisja nie musi nic stwierdzać. Ewentualnie, dopiero jeżeli dostawca ciepła wymagałby czegoś, możecie wynająć fachowca, na przykład projektanta branży budowlanej, albo instalacyjnej, który wykona obliczenia i je potwierdzi własnym podpisem.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
w dokumentach wspólnoty nic nie ma może będzie coś w książce obiektu budowlanego. ten blok należał do agncji rolnej może oni coś mają .będę szukać pozdrawiam.