wynagrodzenie zarzadu, sposob glosowania
amber
Użytkownik
Witam!
W tym tygodniu w mojej wspolnocie zostal powolany zarzad (przejecie wladzy od developera).
Moje pytanie, jest 5 czlonkow zarzadu w jaki sposob glosuja nad uchwalami? Wiekszascia glosow? czyli 3 jest za 2 przeciw i uchwala przechodzi? jak to wyglada prawnie?
Ile zarabia czonek zarzadu? chodzi mi o konkretne liczby, wspolnota liczy 50 mieszkan.
Pozdrawiam.
W tym tygodniu w mojej wspolnocie zostal powolany zarzad (przejecie wladzy od developera).
Moje pytanie, jest 5 czlonkow zarzadu w jaki sposob glosuja nad uchwalami? Wiekszascia glosow? czyli 3 jest za 2 przeciw i uchwala przechodzi? jak to wyglada prawnie?
Ile zarabia czonek zarzadu? chodzi mi o konkretne liczby, wspolnota liczy 50 mieszkan.
Pozdrawiam.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
To u was ludzie zgłaszali się do zarządu, żeby zarabiać? Powodzenia ...
jak z tym posobem uchwalania sprawa wyglada ?
Członkowie zarządu mogą zarabiać tyle, na ile się zgodzą właściciele lokali.
2 czy 6. w naszym bloku jest 90 rodzin i niema chętnych do zarządu.Teraz jest nas dwie i są problemy bo 3 osoby nie zyczą sobie żeby zarząd był opłacane. to ja
dziękuję ,dlaczego mam ponosić koszty dla całej Wspólnoty z własnej kieszani (telefon, przejazdy nie mówiąc o nerwach i czasie )jestem aktywnie działającym członkiem Wspólnoty w dzień i w nocy. to nie jest wynagrodzenie tylko zwrot kosztów (w moim przypadku)
3 osoby na 90 lokali - w czym problem? Przecież uchwała nadal obowiązuje? Czy oczekujesz, że zawsze we wszystkim będziecie jednomyślni? Będziesz się martwić, jeśli tych trzech właścicieli przekona większość i przeforsuje uchwałę o pozbawieniu zarządu wynagrodzenia. Póki co - psy szczekają, a karawana jedzie dalej.