Anonimowość na forum mieszkańców wspólnoty
mieszkaniec-ktos
Użytkownik
Szanowni Państwo,
kilka dni temu zarząd wspólnoty poinformował nas poprzez wywieszenie kartki na tablicy ogłoszeń, że od dnia X wszelkie informacje, prośby i zgłoszenia na forum mieszkańców
nie będą branę pod uwagę jeśli nie znajdzie się tam informacja: imie nazwisko i numer mieszkania.
Nie podoba mi się forma tego ogłoszenia, czy w związku z tym nie powinniśmy mieć takiego zapisu w regulaminie wspólnoty (który nie istnieje)?
Czy zarząd może sobie stwierdzić beż żadnego regulaminu/uchwaly, że ignoruje nasze posty jeśli nie są podpisane?
Serdecznie pozdrawiam
kilka dni temu zarząd wspólnoty poinformował nas poprzez wywieszenie kartki na tablicy ogłoszeń, że od dnia X wszelkie informacje, prośby i zgłoszenia na forum mieszkańców
nie będą branę pod uwagę jeśli nie znajdzie się tam informacja: imie nazwisko i numer mieszkania.
Nie podoba mi się forma tego ogłoszenia, czy w związku z tym nie powinniśmy mieć takiego zapisu w regulaminie wspólnoty (który nie istnieje)?
Czy zarząd może sobie stwierdzić beż żadnego regulaminu/uchwaly, że ignoruje nasze posty jeśli nie są podpisane?
Serdecznie pozdrawiam
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Co do anonimow, wspolnota jest dosyc mala i nie jest to publiczne forum - dostep do niego maja tylko wlasciciele mieszkan (nie najemncy).
Bardzo celna uwaga co do mozliwosci podpisania sie za sasiada! Forum ktorego uzywamy to e-kartoteka i mysle ze adminostrator i tak ma informacje kto napisal post - przeciez dostep tam maja tylko wlasciciele mieszkan!
do regulaminu możesz wpisać wszytko, tylko zastanów się, jak te zapisy będziesz mógł wyegzekwować ?
a co "mieszkaniec" ma do decydowania we wspólnocie? mieszkaniec ma mieszkać i tyle i aż tyle, takie jest jego prawo.
z treści art. 27 uwl, zgodnie z którym każdy właściciel ma prawo i obowiązek współdziałania w zarządzie nieruchomością wspólną, czy art. 29 uwl w zakresie dotyczącym prawa kontroli działalności zarządu lub zarządcy (któremu zarząd powierzono w trybie 18 uwl).
Mam prawo współdziałać przecież a nie tylko mieszkać!
Kultura osobista wymaga żebyś, jak piszesz paszkwil, to się pod nim podpisał z imienia i nazwiska , bo może się zdarzyć, że taki papier stanie się dowodem w sprawie sądowej np. jak nastąpi katastrofa budowlana.
Czy macie Administratora ? Zarządce nieruchomości czy tylko sam Zarząd?
To się nie powinno zdarzyć, bo wiadomo z czyjego konta zostało wysłane , administrator tego forum powinien się zabezpieczyć, chyba .... że jest to prowizorka forum WM :bigsmile::devil:
W małej grupie chyba możecie się dogadać bez regulaminu.
Ja bym najpierw zapytała, dlaczego zarząd podjął taką decyzję. Może był zalewany wymyślonymi sprawami wysyłanymi z np. hide IP ?
U mnie administrator ma rozkodowane, że hiacynt124 to Kowalski a mimozaaa to Nowakowa. Nie wszyscy mają nazwisko w adresie.
przy rejestracji podaje sam zainteresowany, że: Kowalska Irena nr bramy 7 nr mieszkania 5 wysyła z adresu mimoza@.... Inne wiadomości z innego adresu będą wycinane lub traktowane jako spam .
dlaczego musi odpowiadać na niepodpisane pisma? /anonimy/