platnosc z rk wspolnoty przez adm.
zbigniewdanuta
Użytkownik
Witam - czy administracja może płacić z rku bankowego wspólnoty swoje zobowiązania wobec innej firmy.
Myślę że jest to niezgodne z prawem. Dzieki
Myślę że jest to niezgodne z prawem. Dzieki
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
z którym wspólnota nie ma nic wspólnego.ADm.w ogóle się nie tłumaczył. Rozumiem,że absolutnie tak czynić administrator nie może
Dlaczego udzieliliście jemu upoważnienia do dysponowania Waszymi pieniędzmi? Kto mu potrąci część wynagrodzenia w razie niewywiązania się z powierzonych obowiązków? On sam? A od czego jest zarząd? Czy zarząd pobiera wynagrodzenie za swoje "nicnierobienie"?
po pierwsze musi do wspólnoty wpłynąć pismo mówiące, że należność za fakturę nr proszę wpłacić na konto nr..., którego właścicielem jest ...,
a po drugie nie można dzielić płatności. Za swoje zobowiązanie zapłacilibyście raz, a nie dwa razy lub jeszcze więcej. Kto Wam zwróci za koszty przelewów?
ale po tym incydencie/nie jestem w zarządzie/trzeba się pochylić i zmienić/może tylko umowy na wodę,co,gaz,śmieci/ a reszta rkow kosztowych/przelewy/niech podpisuje zarząd.
Zarząd nie pobiera kasy. Ale nad tym co pisze wwwiny to jest dla mnie nowość.
pokrywania zobowiązań finansowych oraz rachunków bieżących wspólnoty- A zatem adm.nie miał prawa dysponować naszym kontem na regulowanie swoich zobowiązań.Tak.
http://www.senat.gov.pl/k7/dok/sten/oswiad/chroscikowski/3601o.pdf