indeksacja

zbigniewdanutazbigniewdanuta Użytkownik
edytowano grudnia 2009 w Zarządzanie Nieruchomościami
czy zawsze w umowie o administrowanie musi być indeksowana stawka/do dnia 31 marca następnego roku/

Komentarze

• Opcje
    ownerowner Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Oczywiście, że nie musi.
    Jest swoboda zawierania umów. Jeśli coś jest w umowie zawarte to znaczy, że zgodziły się na to strony, zawierające umowę. Albo świadomie, albo niezupełnie. Przed podpisaniem należy umowę przeczytać.
  • Opcje
    edytowano listopada -1
    Dzięki- mamy nową administrację a zarząd zapewniał nas że nie będzie żadnych kruczków,mając kopię okazało się-zarząd nie wiedział co podpisał.
  • Opcje
    wwwinylwwwinyl Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Zarząd nie miał prawa podpisać takiej umowy, bo o wydatkach każdego roku decydują właściciele. Jak nie bgędą chcieli podnieść wynagrodzenia to nie podniosą. I co wtedy?
  • Opcje
    edytowano listopada -1
    To nie takie proste-będąc na zebraniu zapytałam,dlaczego inną stawkę mieliśmy w planie gospodarczym,a inna była w ofercie tej firmy.Odpowiedź administratora,bo
    tak postanowił zarząd. Mój argument że zarząd nie ma prawa ustalać stawkę tylko może wybrać administratora po prostu olano-dziś wiem,że można było się z tym niezgodzić
    Podobna sytuacja wygląda wg mnie ze sprzątaniem- w planie gospod.ustalono stawkę 0,60gr/umowa podpisana przez zarząd w styczniu-zebranie w marcu/,a czytając umowę
    wychodzi o 0,10gr więcej/dodatkowe odśnieżanie w dni wolne,sól/.I tak na koniec roku będzie poprostu niedopłata.no i oczywiście zarząd oszukał nas i w tej sprawie.
  • Opcje
    wwwinylwwwinyl Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Jak sami stwierdziliście prawdopodobnie będziecie musicie dopłacić. Może wtedy uda się przekonać wspólnotę, że jest to skutek łamania prawa przez zarząd i odwołać go.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.