Odśnieżanie posesji przez administratora.
pldiego
Użytkownik
Witam Wszystkich
Powiedzcie mi proszę jak to jest z tym odśnieżaniem.
Dziś zgłaszany był problem administratorowi, że posesja nie jest odśnieżona w odpowiedzi usłyszałem że była ekipa o 4 rano i wystarczy...
Teraz jest tyle śniegu że nie da się przejść a jak administrator powiedział to tak uczynił.
Ekipy ani widu ani słychu...
Czy administrator może tłumaczyć się tak, że jak już był to już dziś nie będzie bo całego dnia nie spędzi na jednym budynku ??
Powiedzcie mi proszę jak to jest z tym odśnieżaniem.
Dziś zgłaszany był problem administratorowi, że posesja nie jest odśnieżona w odpowiedzi usłyszałem że była ekipa o 4 rano i wystarczy...
Teraz jest tyle śniegu że nie da się przejść a jak administrator powiedział to tak uczynił.
Ekipy ani widu ani słychu...
Czy administrator może tłumaczyć się tak, że jak już był to już dziś nie będzie bo całego dnia nie spędzi na jednym budynku ??
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
W mojej WM jest zapis w umowie o utrzymaniu czystości na NW, że odśnieżone ciągi piesze mają być, po każdym opadzie śniegu,
w ciągu 4 godzin od jego zakończenia lub rozpoczęcie odśnieżania w 4 godzinie opadów ciągłych .
b) posypywanie ciągów komunikacyjny piaskiem lub piaskiem z solą
I tyle w sumie o śniegu reszta to o dachu oraz o codziennym zmywaniu podłogi.
A przypadkiem to nie prawo narzuca z góry a nie umowa ?
A niby jakie prawo miałoby to regulować wg Ciebie ?
http://www.nieruchomosci.egospodarka.pl/138396,Wspolnota-mieszkaniowa-zima-to-dodatkowe-obowiazki,1,81,1.html
Przecież to śmiech na sali kiedy sąsiedzi wychodzą aby wypychać auta ponieważ podjazdy garażowe lub dojścia do klatek są naprawdę zasypane kilku cm śniegiem.
Przejazd wózkiem inwalidzkim lub z dzieckiem jest kompletnie niemożliwy.
No, a jak chcesz wyegzekwować, swoja wizję odśnieżania , teraz, już , natychmiast ... przy tak spisanej umowie?
Sorry, to są konsekwencje źle spisanej umowy . Trzeba, jak najszybciej doszczegółowić te zasady odśnieżania. Może na początek : zjazdy do garaży do godz 7:00 , potem chodnik na szerokości 1,20 mb , ect
Nie teraz już natychmiast, ale gdy trzeba to trzeba.
W sumie jeżeli jest tak jak mówisz to chyba nie umowa ani nie prawo lecz świadczy tu o podejściu administratora do sprawy i tu trzeba się zastanowić....
Wiesz, idąc Twoim tokiem myślenia, to administrator wykonałby tę robotę, ale zażyczyłby sobie .... 3 krotnego wynagrodzenia .
Ty byś się zdziwił i zdenerwował, a On Tobie... "to świadczy o jednostronnym podejściu do sprawy " ... i co wtedy ?
za nakład pracy wg "chciejstwa/oczekiwań", a nie umowy , trzeba odpowiednio wynagrodzić , nie ?
postaw się w jego roli i odpowiedz sobie, jak Ty byś postąpił?
tylko nie pisz, że pracowałbyś społecznie, bo tak trzeba
Dlaczego my jako zarząd chcąc dbać o dobro oraz finanse mieszkańców nie możemy wymagać aby robota była dobrze wykonana? Nie mówimy tu o staniu z łopatą dniami i nocami lecz o tym aby te chodniki lub podjazdy garażowe były choć trochę przejezdne.
Administrator informuje, że był o 4 rano i odśnieżał o godzinie 7 do 12 przeszła śnieżyca
https://poranny.pl/sniezyca-na-zdjeciach-internautow-atak-zimy-sparalizowal-miasto-i-region-zdjecia/ga/13810190/zd/33300996#motofakty
Mówimy o tym zajściu w dniu dzisiejszym. Tak wygląda moje miasto dziś.
Snieg przestał padać a administratora nie ma...bo przeciez był o 4 rano....
to ma być zrobione wg zasad opisanych w umowie .
ależ możecie jako Zarząd wymagać i nawet powinniście, ale ... ocena jest wg zawartej umowy, a nie chciejstwa porannego, wieczornego, czy jakieś innego
zasady zawarte w umowie nie mogą się zmieniać, jak powieje wiatr.
przecież Tobie napisałem, że trzeba dopracować umowę , bo tu leży sedno całej tej afery z odśnieżaniem, jak nie.... to Zarząd zakasuje rękawy i odśnieża za karę, że źle spisał umowę.
Piękna zima .... Zarząd ma co robić
U mnie przy takich opadach śniegu jest pospolite ruszenie i wszyscy kierowcy odśnieżają.
Ubaw jest po pachy, a i coś się łyknie ,
Co do klatek jest opisane dokładnie, garaże również a jeżeli chodzi o śnieg to już tak jak właśnie kolego piszesz...widocznie wiedział co robi celowo...