zebranie włascicieli
julia
Użytkownik
Deweloper zgodnie z AN zarządza naszym osiedlem do końca tego roku,w ostatnich dniach pracownicy dewelopera roznoszą po mieszkaniach pismo informujące o zebraniu właścicieli za pokwitowaniem .Zebranie ma sie odbyć za cztery dni i dotyczy tylko wyboru zarządu. Czy deweloper nie powinien przygotować na zebranie rozliczenia za okres swojej działalności/mam na mysli rozliczenie budżetu itd.Jestem pewna ,że w taki sposób nie uda sie powiadomić wszystkich w ustawowym terminie.dziwne jest to ,że zawiadomienia dostają rownież ci którzy nie podpisali jeszce AN.Czy działanie dewelopera/zarządcy jest zgodne z prawem?jesli nie powiadomią wszystkich włascicieli to zebranie będzie ważne?
pozdrawiam
Julia
pozdrawiam
Julia
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Inaczej wygląda gdyby się okazało, że głosowały osoby nieuprawnione i miało to wpływ na wynik głosowania.
Za 2009 r. deweloper nie ma szans się rozliczyć w tym miesiącu.
Owszem na zebraniu rocznym gdy będzie przedstawione jego sprawozdanie powinien być obecny, ale podejrzewam że oleje Was...
Czyli mam rozumieć,że jezeli deweloper /zarządca organizuje zebranie właścicieli w sprawie wyboru zarządu dwa tygodnie przed wygaśnięciem umowy o zarządzanie to powinien to zrobić w obecności notariusza?
Jeśli tak się stanie, to ustawowe kompetencje pozostaną przy zarządcy, a zarząd będzie fikcyjny, będzie kwiatkiem do kozucha.