decyzja zarządu czy wspólnoty
zbigniewdanuta
Użytkownik
cyt.podjętą uchwałę "Na podstawie przepisów ustawy o własności lokali członkowie wspólnoty w zwiazku z planowanym remontem budynku tj.miedzy innymi dociepleniem scian zewnętrznych,cokołu i stropodachu i zmianą kolorystyki upoważniają zarząd wspólnoty do zlecenia wykonania audytu i projektu remontu wraz z kosztorysem ślepym i inwestorskim,Całość prac tj.kosztorysy,audyt,projekt,opinia w zakresie stanu technicznego balkonów i murów zostanie sfinansowana z funduszu remontowego.70% za, a 20% udziałów .Uchwała została podjęta."
Moje pytanie brzmi czy zarząd może samodzielnie na podst.tej uchwały wybrać firmę ocieplającą,jest ich kilka sa duze rozbieżnosci w cenie.Tak twierdzi zarząd i administrator.Moja teza ,ze zarząd nie może tego uczynić tylko wspólnota.
Moje pytanie brzmi czy zarząd może samodzielnie na podst.tej uchwały wybrać firmę ocieplającą,jest ich kilka sa duze rozbieżnosci w cenie.Tak twierdzi zarząd i administrator.Moja teza ,ze zarząd nie może tego uczynić tylko wspólnota.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Nie ma zastrzeżenia, że o wyborze wykonawcy zarząd nie może zdecydować. Zresztą, nie wyobrażam sobie, jak wszyscy właściciele mieliby rozpatrywać oferty wykonawców?
Ale to drobiazg. Dlaczego nie wpisaliście w uchwale maksymalnej kwoty łącznych kosztów? Wasz uchwała jest jak czek in blanco.
Wspólnota nie powinna podejmować takich blankietowych uchwał.
Ale kredyt nie dotyczy opinii czy audytu, lecz wykonania termomodernizacji?
Na wybór wykonawcy macie jeszcze czas. Najpierw audyt, potem kredyt. Przecież zarząd nie mając pieniędzy nie zawrze umowy z wykonawcą.
Czy staracie się o kredyt z premią termo?
Swoją drogą, skąd tyle nieufności do zarządu?