ilość osób w wynajmowanym lokalu
krysiab
Użytkownik
Dzień dobry. W naszej Wspólnocie (14 lokali) jeden lokal o powierzchni 45 metrów jest wynajmowany obcokrajowcom. Wszystko byłoby w porządku gdyby nie to, że umowa na wynajem jest na 4 osoby, a w lokalu przebywa 7 osób lub więcej. Przychodzą do domu późno wieczorem. Gdy zgłosiłam sprawę właścicielowi lokalu usłyszałam, że mam mu udowodnić, że tam jest tyle osób. Obecnie za miesiąc zostało zużyte 36 metrów sześć. wody. Napisałam do właściciela to odpisał: proszę to zgłosić gdzie trzeba.... Kto odpowiada za to i w jaki sposób wpłynąć na właściciela mieszkania, aby odpowiadał za swój lokal. Oczywiście za śmieci jest pobierane za 4 osoby, bo nie mamy prawa pobierać więcej. Proszę o pomoc gdzie należy to zgłosić.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Sprawa deklaracji za śmieci to sprawa Gminy ... Niech Gmina sprawdza, jak podważa deklarację
WM powinna mieć oświadczenie właściciela lokalu o ilości zamieszkujących osób w lokalu i na tym się kończy jej rola .
Więc pisanie o umowie najmu mija się jakby z celem.
Wskazanie wysokiego zużycia, też niewiele tu wnosi, bo nie piszesz w jaki sposób rozliczacie się z tej wody (i z innych mediów być może?).
Zrozumiałem, że kwestia większej ilości osób w lokalu niż cztery, nie ma znaczenia dla deklarowanej ilości osób do gminy. Dobrze zrozumiałem?
Oczywiście za to zapłacił ten właściciel, który skłamał ( zaniżył ilość osób "zamieszkujących" ) w swoim oświadczeniu .
nie rozumiem na czym ta uciążliwość polega ? a może to "zasada" "Nie, bo nie"
a jakby zgłosił 8 to tej uciążliwości by nie było ?
a jakby Wam podrzucano odpady też tej uciążliwości by nie było ?
Sama uciążliwość to problem między sąsiadami. To nie jest problem wspólnoty.