Przejęcie nieruchomości do zarządzania
konrad44
Użytkownik
Witam!
Mam pytanie:
dwa bloki złożone z 22 mieszkań posiadajace zarząd wspólnoty (jeden dwuososobowy, drugi trzyosobowy) chcą zmienić spółkę, która aktualnie zarządza nieruchomością na moją spółkę. Nie ukrywam, że jest to moje pierwsze przejęcie.
1. W jaki sposób wspólnoty mogą wypowiedzieć poprzednią umowę o zarządzenie? Uchwałą?
2. W jaki sposoób wspólnoty mogą związać się umową ze mną? Uchwałą? Czy potrzebny jest notariusz? Poprzednia umowa nie była podpisywana w oparciu o protokół notariusza, tylko między zarządem a spółką zarzadzającą nieruchomością.
Będę wdzięczny za odpowiedź.
Mam pytanie:
dwa bloki złożone z 22 mieszkań posiadajace zarząd wspólnoty (jeden dwuososobowy, drugi trzyosobowy) chcą zmienić spółkę, która aktualnie zarządza nieruchomością na moją spółkę. Nie ukrywam, że jest to moje pierwsze przejęcie.
1. W jaki sposób wspólnoty mogą wypowiedzieć poprzednią umowę o zarządzenie? Uchwałą?
2. W jaki sposoób wspólnoty mogą związać się umową ze mną? Uchwałą? Czy potrzebny jest notariusz? Poprzednia umowa nie była podpisywana w oparciu o protokół notariusza, tylko między zarządem a spółką zarzadzającą nieruchomością.
Będę wdzięczny za odpowiedź.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Do tego wystarczy zwykła umowa zlecenie.
1. W taki, jaki określono w umowie. Zwykle to bywa wypowiedzenie z terminem 3 miesięcy.
2. Umowa zlecenie, którą podpisuje co najmniej dwu członków zarządu
Po tym uwolnieniu zawodu ... ech.
Wszytko zależy, jakie uchwały podjęli właściciele tworzący te wspólnoty .
Czy Zarząd ma wolną rękę ( w co wątpię) i może sam decydować o tym, kto jest Administratorem,
czy zatwierdzają wybór Administratora z wniosku Zarządu WM uchwałą właścicieli lokali.
Czy chcą powierzyć tobie zarząd na postawie art.18.1 i rozwiązać Zarząd WM czy zachowują Zarząd, a ty jesteś TYLKO administratorem.
W pierwszym przypadku potrzebny jest notariusz, a w drugim nie .
A jaką Ty masz spólkę? Czyli żyjesz z zarządzania 22-lokalową WM?A dużo zatrudniasz ludzi?