RODO a protokoły przeglądów technicznych
Tomzo
Użytkownik
Czy Zarząd może opublikować na forum wspólnoty protokoły z przeglądów technicznych, np. kominiarski, pomiar elektryki przy przeglądzie 5 letnim, jeśli w protokołach podane są tylko numery lokali bez nazwisk właścicieli ?
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
pytanie dotyczyło lokali , nie części wspólnych,
Takie zawieszenie na forum, to żaden dowód w sprawie, jak stanie się tragedia i prokurator będzie dochodzi czy Zarząd dochował staranności i co wtedy?
dziękuję za odpowiedź,
to po co są przeglądy kominiarskie ?
Jak wentylacja nie działa to właściciel powinien zostać powiadomiony,
We WM ze względów praktycznych oraz przede wszystkim bezpieczeństwa ,przeglądy instalacji części wspólnych łączy się z przeglądem lokali. Kominiarz weżmie 20 zl od pojedynczego lokalu bo mu się to opłaca w budynku kilku lub kilkudziesięciolokalowym. Znajdź kominiarza ,który przyjedzie do Ciebie za 20 zl? podobnie jest z przeglądem gazowym.:bigsmile:
https://kb.pl/porady/cennik-uslug-kominiarskich-2018-w-roznych-regionach-polski/
to wyślij mu wezwanie do usunięcia nieprawidłowości i po sprawie jak nie wykona zaleceń kominiarza to zawiadomienie (donos) do PINB , a oni z delikwentem już sobie poradzą . Protokoły są załącznikiem do KOB .
U mnie przegląd kominiarski ogranicza się jedynie do sprawdzenia "ciągu w przewodzie wentylacyjnym" za pomocą "wiatraczka.Kominiarzowi zajmuje to okolo 2 minuty w lokalu i za to bierze circa 20 zł. Za WM co roku place 1000 zl z VATem. A właściwie płacę za zdanie = Instalacja spełnia wymogi przepisów.Konia z rzędem temu ,który wskaże jakie przepisy opisują zakres kontroli.Potrzebuję papierek z pieczątką i go Toś mnie teraz rozbawil. Ty wstań od komputera ,życie we WM jest mniej kolorowe. Jak zarząd/zarządca napisze do PINB ,że w budynku jest niesprawna jakaś instalacja to dostanie pismo od nich ,że ma w ciągu tygodnia to usunąć. Ja mialem gościa ,który 5 lat mial nieszczelną instalacje gazową, i kwitowal te uwagi na protokolach. Napisalem do Pogotowia Gazowego i Gazowni ,żeby wymusili na gościu czyynności. Dobrze ,że mi gazu nie odcieli w budynku. Dowiedzialem się , że to nie ich problem ale mój. Hi,Hi.I mam na to kwity. A na moje pismo ,że na zaworze głównym gazowym jest nieszczelność grożąca wybuchem, że zrobią to w nowym roku, bo bilans roczny, magazynowy już zakończyli. To są NAJWAŻNIEJSZE DOKUMENTY W CALEJ MOJEJ WMPINB to zainteresuje się WM jak będzie KATASTROFA BUDOWLANA ,nie wcześniej. Właściciel lokalu Pana z PINB do mieszkania po prostu nie wpuści.
Wszystko zależy co i jak się zgłasza.:bigsmile: