suszarnia likwidacja

zbigniewdanutazbigniewdanuta Użytkownik
edytowano grudnia 2009 w Zarządzanie Nieruchomościami
Witam - na zebraniu rocznym chcę poddać pod głosowanie uchwałę likwidującą 2 z 3 boksów tzw.suszarni.Uchwala myslę ze przejdzie,ale nie wiem czy to bedzie zgodne z prawem.
Z suszarni korzysta najwyżej 2 rodziny, w pozostałych są wykorzystywane jako składowiska mebli,wanien itp.jedne wielkie graciarnie.Znajdują się tam też ogromniaste grzejniki które chcemy też wyciąć/zostawić tylko rurę cienka ciepłowniczą albo mały kaloryferek/będzie oszczędność c.o. Te 2 boksy chcemy zaproponować poprostu pod wynajem najemcom albo właścicielom.
Są to pomieszczenie jako cz.wspólne ale właścicielem jest miasto.

Komentarze

• Opcje
    ownerowner Użytkownik
    edytowano listopada -1
    [cite] zbigniewdanuta:[/cite]chcę poddać pod głosowanie uchwałę likwidującą 2 z 3 boksów tzw.suszarni.Uchwala myslę ze przejdzie,ale nie wiem czy to bedzie zgodne z prawem.
    Będzie zgodne. To jest zmiana przeznaczenia części nieruchomości wspólnej, wymaga uchwały współwłaścicieli.
    [cite] zbigniewdanuta:[/cite]Są to pomieszczenie jako cz.wspólne ale właścicielem jest miasto.
    Co to znaczy? Jeżeli jest to część wspólna, to wszyscy właściciele lokali są jej współwłaścicielami, a nie tylko miasto.
  • Opcje
    zbigniewdanutazbigniewdanuta Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Jest to część wspólna tj.właścicieli i miasta.Dobrze.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.