Piec centralnego ogrzewania w piwnicy wspólnotowej.
badajaca
Użytkownik
Witam chcę postawić piec centralnego ogrzewania w wspólnotowej piwnicy ... defro eko lux 9kW .
Jakie zgody potrzebuję dostać ... reszta mieszkańców już się zgodziła na postawienie pieca .
Czy potrzebuje jakiegoś przeglądu kominiarskiego gdy piec już jest postawiony ?
Jakie formalności należy załatwić.
Jakieś wymiary kotłowni ?
Jakie zgody potrzebuję dostać ... reszta mieszkańców już się zgodziła na postawienie pieca .
Czy potrzebuje jakiegoś przeglądu kominiarskiego gdy piec już jest postawiony ?
Jakie formalności należy załatwić.
Jakieś wymiary kotłowni ?
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Wybierz się do swojego organu architektoniczno-budowlanego i zapytaj o to, czy w ogóle możesz taki kopciuch postawić. I czy musisz dokonać zgłoszenia robót budowlanych.
2. Opinii kominiarskiej
3. Zgłoszenia do PINB
To, że TEORETYCZNIE kopci mniej nie oznacza, że to nie jest kopciuch.
To, że napisane jest na opakowaniu eco-groszek nie oznacza , że nie jest węglem średniej lub słabej jakości.
Są miejscowości , gdzie nie można tego typu pieców już montować.
Dlatego odesłałem cię do właściwego organu architektoniczno - budowlanego, bo nie wiem i ( nie chce wiedzieć) gdzie mieszkasz. Może mailem ci odpowiedzą.
Piec o tej mocy, którą podałaś , może być montowany również w kuchni.
Zatem skopiowane bezmyślne informacje na temat kotłowni nie będą ci w znacznej mierze przydatne.
Nowy doklejony: 19.06.20 17:57
https://gazetakrakowska.pl/krakow-w-zycie-wchodzi-zakaz-palenia-weglem-nie-wszyscy-wymienili-piece/ar/c1-14387607
W Krakowie nawet stare kopciuchy należało wymienić .
Ale są miasta, ze ograniczenie dotyczy tylko montażu nowych kopciuchów.
Nowy doklejony: 19.06.20 22:52
A co ty MIsiu Miętowy chcesz na tym etapie do PINB zgłaszać? ;-)))))))))))))))))
Dziennik budowy czy samowolę budowlaną? :-)))))))))))))))
Jeśli to pierwsze, to kto wydał pozwolenie na budowę ? :-)))
Jeśli i to drugie, to kto dokonał samowoli? :-))))))
To nie jest Misiu tak, jak w twoim równoległym świecie, że dokonuje samowoli w myśłi, mowie lub uczynku. :-))(