Nie wpuszczono na zebranie wspólnoty
mario13174111
Użytkownik
Witam. Dziś miało odbyć się zebranie Wspólnoty Mieszkaniowej w budynku, w którym mieszka moja siostra. Okazało się, że nie wpuszczono siostry na zebranie. Po prostu nie otwierano drzwi. Widziała przez okno, że wchodziło do mieszkania członka Zarządu kilka osób. Na klatce schodowej wisiało ogłoszenie o zebraniu.
Co zrobić w takiej sytuacji? W lutym na zebranie wysłała koleżankę, która jest Zarządcą Nieruchomości. Ta Pani była wpuszczona, ale ją wyprosili. Dodam, że coś się dzieje z finansami w tej wspólnocie i możliwe, że osoby wiedzące cokolwiek mogą być na zebraniach niechciane. Siostra na jednym z zebrań zauważyła, że koszt malowania ogrodzenia był bardzo wysoki. Na to zareagowano agresją, nakrzyczano na nią i wyszła wtedy z zebrania.
Co zrobić w takiej sytuacji? Prosimy o pomoc.
Co zrobić w takiej sytuacji? W lutym na zebranie wysłała koleżankę, która jest Zarządcą Nieruchomości. Ta Pani była wpuszczona, ale ją wyprosili. Dodam, że coś się dzieje z finansami w tej wspólnocie i możliwe, że osoby wiedzące cokolwiek mogą być na zebraniach niechciane. Siostra na jednym z zebrań zauważyła, że koszt malowania ogrodzenia był bardzo wysoki. Na to zareagowano agresją, nakrzyczano na nią i wyszła wtedy z zebrania.
Co zrobić w takiej sytuacji? Prosimy o pomoc.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Nie mieli prawa wyprosić siostry "bo im tak się podobało" jest właścicielem mieszkania we wspólnocie więc ma prawo a nawet obowiązek uczestniczenia w organizowanych Spotkaniach Wspólnoty.
Na pisemny wniosek Zarządca ma obowiązek wydać kserokopie każdej dokumentacji związanej z prowadzeniem Wspólnoty zwłaszcza że tak jak piszesz wypłacają sobie premie itp.
Jeżeli Zarządca będzie się wykręcał i robił problemy zwłaszcza że siostra ma takie a nie inne podejrzenia to pozostaje sąd, wyrok zmusi Zarządce wydania wszystkiego i będzie można sprawdzić podejrzenia.
U mnie jest podobna sytuacja i coś czuje że bez sądu się nie obejdzie, ale jestem na to przygotowany.