Zebrania WM a pandemia
sowam82
Użytkownik
Chciałam spytać czy zwołujecie zebrania Wspólnot w czasie pandemii?
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Poddajemy pod głosownie, w drodze indywidualnego zbierania głosów przez internet albo na indywidualnych karatach do głosowania , tylko niezbędne uchwały: Plan Gospodarczy , Plan remontów NW, uchwałę o stawkach służących do naliczania zaliczek , rozliczenie wyniku finansowego na rok 2020, itp
Wszyscy właściciele lokali muszą mieć możliwość wzięcia udziału w takim zebraniu, a jak na dzień dzisiejszy prawo zabrania organizować zebrań większych niż 5 osobowych w pomieszczeniach .
Administratorzy przy okazji klepną sobie podwyżki - w końcu nikt nie zaprotestuje. A plan remontowy będzie taki jakim go widzi zarząd albo administrator...
I to jest robienie fikcji z samorządności wspólnot.
Niektórym właścicielom lokali bardzo by pasowało spotykać się z ludźmi, można ich poczęstować neo-Covidem i znowu podrzeć jałowo japę. Zrobią wszytko, będą jątrzyć , wyśmiewać, lżyć ... aby móc spełnić swoje EGO , reszta się nie liczy ..... cudze życie. :sad:
Jeden czy dwa razy można "przyklepać" podstawowe uchwał, wszak Wspólnoty istnieją już 25 lat i każdy wie, co i jak, Covid119 nie zdarza się co roku ..... taki mamy klimat
Dziwi mnie, że takie wypowiedzi, jak A-Z mają sprzymierzeńców, klepiących po plecach, obarczają Zarządy WM, że uciekają od odpowiedzialności, jak #koziorozka - moderator tego forum.
tak wcale nie musi być, jak przedstawiasz.
Dobrze wiesz, że w I kwartale powinno odbyć się rozliczenie roku obrachunkowego 2020 i należy podjąć uchwały na rok bieżący, aby WM mogła NORMALNIE funkcjonować .
Nic nie stopi na przeszkodzie, abyś złożył swoje pozycje do Planu Remontów na rok 2021 poparte przez co najmniej 10 % właścicieli lokali . Takiego wniosku Zarząd nie może pominąć, gdyż nie są to fanaberie nawiedzonego #a-z tylko grupy właścicieli.
Nie można wszytko sprowadzić do zamordyzmu właścicielskiego.
Uważam, że zebrania powinny się odbyć klasycznie - jak to tylko będzie możliwe. Jak będzie to w czerwcu to całkiem dobrze. Straszenie covidem jest na rękę niektórym zarządom.
Co się stanie, gdy zebranie będzie w czerwcu?
Media - nie czekamy na zebranie tylko je rozliczamy...
Eksploatacja - nie ma problemu, aby zarząd ogłosił, że do zebrania stawki są bez zmian.
Remontowy - tu może być różnie. W zależności od sytuacji. Czasami można poczekać na zebranie, a czasami trzeba zebrać podpisy pod projektem uchwały o zrobieniu jakiegoś pilnego lub długotrwałego remontu (inwestycji).
Dla mnie jesteś nawiedzony , za nic nie masz zdrowie właścicieli lokali , liczy tylko się pyskówka, taka sama jaką uprawiasz tu na forum . Zapamiętaj sobie ze Warszawka , którą reprezentujesz to na Forum, to nie pępek świata .
uważać możesz, ale nie masz twardych argumentów na to, że tylko takie zebrania są jedyną metodą, że wszystko będzie pod kontrolą "Brudnego Zarządu WM "
Jaką dajesz gwarancje, że "tradycyjne zebrania" nie skończą się tragicznie , np zgonem któregoś właścicieli, być może zarażonym przez ciebie, jako nieświadomego trasmitora covida
w dalszy ciągu unikasz odpowiedzi na zadane pytanie ...
Cóż mi z tych dokumentów uchwalonych we wrześniu czy październiku .... gdzie wspólnota rok 2020 zakończyła na dużej stracie a z przeglądu budowlanego wynikają, że trzeba przeprowadzić szybkie remonty, bo zagrażają utrata mienia właścicieli lokali.
nie wiem skąd u ciebie taka agresja do Zarządów WM , Przecież one się składają z osób tzw zaufania społecznego . Więcej wiary .
A co twoich propozycji do Planu remontów już ci napisałem .\
Rozumiem, że to ci to nie pasuje, bo wymaga pracy z twojej strony . .... ech .
Do czego to podobne!?
:cool: