Awaria grzejnika, spuszczona woda z 8 wspólnot
KarolJ
Użytkownik
Witam mam pytanie-problem. Doszlo do zalania mieszkania. Byly dwie awarie w tym samym czasie. 1 peknieta rura wody w lazience, 2 rozszczelniony grzejnik
Mieszkanie w chwili obecnej wynajmuje, awaria zostala zgloszona przez najemców natychmiast, po czym zadzwonilem do administracji zglosic problem, przez telefon powiedziano mi ze sasiadka z dolu już zglosila bo jej sufit zalewa.
Stwierdzono ze grzejnik jest nieodpowiedni - aluminiowy dodam iz mieszkanie kupilem 2 lata temu i poprzedni wlasciciel zmienial grzejniki
Dostalem maila z administracji, nie wiem czy dobrze to rozumiem ale czy ja mam poniesc koszty tej spuszczanej wody z 8 wspólnot? Przeciez grzejnik można zamrozic przy awarii i zakrecic koszt może 100-200zl
Pozdrawiam serdecznie
Zgóry dziekuje
Mieszkanie w chwili obecnej wynajmuje, awaria zostala zgloszona przez najemców natychmiast, po czym zadzwonilem do administracji zglosic problem, przez telefon powiedziano mi ze sasiadka z dolu już zglosila bo jej sufit zalewa.
Stwierdzono ze grzejnik jest nieodpowiedni - aluminiowy dodam iz mieszkanie kupilem 2 lata temu i poprzedni wlasciciel zmienial grzejniki
Dostalem maila z administracji, nie wiem czy dobrze to rozumiem ale czy ja mam poniesc koszty tej spuszczanej wody z 8 wspólnot? Przeciez grzejnik można zamrozic przy awarii i zakrecic koszt może 100-200zl
Pozdrawiam serdecznie
Zgóry dziekuje
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Wodę się spuszcza w budynku, poniżej poziomu awarii ...
to dlaczego najemcy tego nie zrobili i nie zamrozili ? Takie metody stosuje się "tu i teraz" czyli pracach planowanych na ionstalacji CO, a nie przy awarii
Czy poinformowałeś najemców, że mogli zakręcić pion C.O. w piwnicy, na którym nastąpiły awarie.
Nie znam czegoś takiego jak "koszty w normie"? :shocked:
Jak się wynajmuje lokal, to trzeba mieć przygotowany Plan B, na wypadek awarii ... zamrożenie rur ... nie jest dobrym planem B
Gdyby mi Pan zalewał lokal, to bym się z kosztami nie liczył ... niech mi Pan wierzy ...
Ubezpieczyciel pokryje koszty akcji związanej z awarią.
Pozdrawiam
Spuszczono z 8 wspólnot, bo każda klatka schodowa to odrębna wspólnota, a wszystkie są obsługiwane z jednego węzła cieplnego . Instalacja C.O. to naczynia połączone, awaria w jedynej WM, niesie konsekwencje dla pozostałych, szczególnie gdy awaria miała miejsce w najniższym punkcie ...
oba zawory zasilanie i powrót ? czy tylko zasilanie ?
Nwm co zakrecili i jak nie było mnie na miejscu postaram sie dowiedziec
no, tak.... to Ty zarzynasz takie auto, bo żadne stukanie, pukanie i inne dźwięki Ty nie zareagujesz ...
Wiedział tyle , co napisał nawet nie wiesz, czy u niego cała instalacja CO, to cześć wspólna .... a autorytatywnie się wypowiadasz ... "bystry standardowo" ... bo nawet tego nie wie #KarolJ .... "ma od tego ludzi" ....