Zamienione układy pomiarowe CO
roberts
Użytkownik
Przez przypadek odkryliśmy, że mamy zamienione układy pomiarowe CO z innym mieszkaniem na tym samym piętrze. Koszty CO rozlicza administrator wspólnoty. Jesteśmy właścicielami mieszkania od 7lat. Odwrotne podłączenie istnieje prawdopodobnie od początku istnienia budynku (około 20lat). Drugie mieszkanie jest znacznie większe i z 3 ścianami zewnętrznymi, więc pobór ciepła jest tam prawie 2,5x większy i to my za to płaciliśmy.
W kwestii zwrotu błędnie naliczonych opłat wydaje mi się, że stroną dla mnie jest wspólnota reprezentowana przez administratora. Ale dlaczego inni członkowie wspólnoty mieliby za to płacić? To nie ich wina. Czy jest to wystarczający powód by otrzymać środki z ubezpieczenia (wspólnoty? administratora?).
Czy ktoś z Was przerabiał taki temat?
Jestem w szoku, że taka sytuacja w ogóle jest możliwa. U sąsiada remonty były latem, więc nikt nie musiał odcinać CO by zdjąć grzejniki.
W kwestii zwrotu błędnie naliczonych opłat wydaje mi się, że stroną dla mnie jest wspólnota reprezentowana przez administratora. Ale dlaczego inni członkowie wspólnoty mieliby za to płacić? To nie ich wina. Czy jest to wystarczający powód by otrzymać środki z ubezpieczenia (wspólnoty? administratora?).
Czy ktoś z Was przerabiał taki temat?
Jestem w szoku, że taka sytuacja w ogóle jest możliwa. U sąsiada remonty były latem, więc nikt nie musiał odcinać CO by zdjąć grzejniki.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze