wymiana kanalizacji pionowej
W związku z niedrożnościa kanalizacji wpionowej zalewa mi mieszkanie. wielokrotnie informowalam o tym wspólnote mieszkaniową. Bez efektu. Mieli zrobić czyszczenie mechaniczne, ale firma zwiekszyła koszta realizacji i sie z tego wycofali. Poinformowano mnie abym zebrała podpisy mieszkańców w pionie to może wymienią. Dwóch sąsiadów się nie zgadza. Czy do mnie nalezy nakłanianie sąsiadów kiedy od 3 lat notorycznie zalewa mi kuchnię? Dodatkowo podniesiono koszta eksploatacji. Czy z uwagi na niedrożnośc moge się z tym nie zgodzić, wnnieśc roszczenia? Chciałabym, zeby wreszcie wymieniono rury w pionie nie wiem od czego zacząć. Prośba o informację co mogę rościć od wspólnoty.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Oni maja napisać uchwałę ws wymiany pionu i zebrać głosy właścicieli lokali (nie mieszkańców)
Jak się nie zgadzają to sprawę WM winna oddać do sądu, bo łamią zapis art. 13.2 UoWL .
Powiadom swojego ubezpieczyciela lokalu , oni sobie ze WM poradzą .
Na zebraniu nagłaśniaj ten temat i głosuj przeciw udzieleniu absolutorium Zarządowi WM lub Zarządcy .
ps. Zbieranie podpisów to absurd, bo naprawa pionów to obowiązek wspólnoty, a nie sąsiadów. Też miałem podobną sytuację, pomogło pisemne ponaglenie i groźba skierowania sprawy do sądu. Można też zapytać prawnika – czasem jedna notatka od prawnika działa cuda.