Pobór prądu z części wspólnej

2»

Komentarze

• Opcje
    wp44wp44 Użytkownik
    edytowano marca 2016
    automatyk: Na forum jestem od niedawna, ... Panowie, ...
    Prawdopodobnie z tego powodu, że na forum jesteś od niedawna, nie zauważyłeś, że bywają tu nie tylko panowie, ale również panie. Chyba, że z jakiegoś powodu kierujesz swój wpis tylko do panów - ale powinieneś wtedy wyjaśnić, dlaczego. C'nie?

Pozdrawiam.
  • Opcje
    automatykautomatyk Użytkownik
    edytowano listopada -1
    wp44: No tak słuszna uwaga. Następnym razem będę miał na uwadze. Z wpisów wydawało mi sie ze dialogi są tylko pomiędzy facetami, a panie co najwyżej uczestniczą biernie czytając tylko. Mam nadzieje ze nie uraziłem żadnej z pań.
  • Opcje
    szkrabekszkrabek Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Słuchajcie w moim garażu ludzie tak samo korzystają z prądu. A to odkurzanie auta, a to ładowanie samochodzików na akumulator. Po co ładować auto w domu, lepiej niech wszyscy za to bulą, a jeden korzysta. To jest naprawdę straszne..
  • Opcje
    wp44wp44 Użytkownik
    edytowano marca 2016
    Mamba231, jeśli u Ciebie nie ma możliwości dostosowania instalacji tak, żeby użytkownicy garażu nie pobierali energii "wspólnej", czyli z obwodu tzw. administracyjnego, to nie zablokujesz technicznie takiego korzystania. Dlatego proponuję rozwiązanie formalne: wprowadzić do regulaminu zakaz pobierania energii elektrycznej na własne potrzeby i potraktować taki proceder, jako kradzież energii, czym w rzeczy samej on jest. Należałoby wprowadzić zapis, że instalacja służy wyłacznie do zapewnienia oświetlenia, wentylacji garażu itp. No, a jeżeli jest złodziej, który kradnie, to przecież wiadomo, co się z tym robi.

Pytanie - skąd się w Twoim garażu wzięły gniazdka, do których można podłączyć odkurzacz, albo prostownik do ładowania akumulatora?
  • Opcje
    szkrabekszkrabek Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Pytanie - skąd się w Twoim garażu wzięły gniazdka, do których można podłączyć odkurzacz, albo prostownik do ładowania akumulatora?
    Gniazdka są po to jak sądzę, by ekipa sprzątająca mogła się podłączyc z odkurzaczem, czy maszyną do mycia posadzek.
    Czy to jest legalne?Jak to załatwić z administratorem>?
  • Opcje
    KubaPKubaP Użytkownik
    edytowano listopada 2016
    [cite] mamba231:[/cite]
    [cite]WP44[/cite]Pytanie - skąd się w Twoim garażu wzięły gniazdka, do których można podłączyć odkurzacz, albo prostownik do ładowania akumulatora?
    Gniazdka są po to jak sądzę, by ekipa sprzątająca mogła się podłączyc z odkurzaczem, czy maszyną do mycia posadzek.
    Czy to jest legalne?Jak to załatwić z administratorem>?
    po pierwsze sprawdź u Administratora czy jest odrębny licznik EE na garaż wielostanowiskowy ?
    Jeżeli jest, to koszty EE z GARAŻU WIELOSTANOWISKOWEGO winny być tak rozliczane, jak media w twoim lokalu mieszkalnym.( 1/22 MP X koszt EE).
    Koszty tej EE ponoszą tylko właściciele miejsc postojowych, a nie cała wspólnota.
    Komentarz edytowany KubaP
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.