"Komentuj. Nie obrażaj"
KubaP
Użytkownik
"Komentuj. Nie obrażaj" – to hasło akcji, która wystartowała w polskim internecie z udziałem największych polskich mediów. Jej cel to podniesienie poziomu kultury wypowiedzi w sieci. - Szanujemy wolność wypowiedzi, ale tez czujemy się odpowiedzialni społecznie za kształtowanie środowiska nowych mediów i całej przestrzeni on-line’owej – mówi Paweł Klimiuk, rzecznik Onetu, który jest pomysłodawcą akcji.
http://wiadomosci.onet.pl/media/komentuj-nie-obrazaj-nowa-akcja-w-internecie,1,5137937,wiadomosc.htmlAby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Ach! Jakie to budujące... :winkkiss:
przekuwam: będę obrażał (się) ...bez komentarza :))
I dalej dzielnie baw się swoimi trzema kaktusami, skoro natura obdarzyła Ciebie tak hojnie.
Kubuś - tym, czym posiadał, odniósł się do części mojej wypowiedzi, która w całości brzmiała następująco:
a dokładniej - była reakcją na niezbyt rozważne cięcia Szanownego Admina, wybiórczo ochronne w stosunku do Pana Posesji.
Wszak jest to wolny temat, ale... z wolnością już dawno nie ma nic wspólnego. Niestety.
Cała jego treść jest jedną mozaiką, a Twoją wielką improwizacją. Ot, taki forumowy patchwork - zresztą jak w wielu pozostałych tematach.
Jednak, na Twoje wielkie szczęście, udało Ci się "ochronić" elegancki i nieobraźliwy wpis Kubusia pod pretekstem zachowania mojego postu sprzed siedmiu dniu.
Dlaczego więc jesteś tak niekonsekwentny i powycinałeś wcześniejsze moje posty, również te wczorajsze, które były skierowane do Ciebie lub pośrednio odnosiły się do Twojej aktywności?
Zdaje się, że czasy świętej inkwizycji mamy już za sobą....
Istnieje przy tym pewna prawidłowość, gdyż zazwyczaj wszyscy mamy pewność, że należymy do tej pierwszej.
Zazwyczaj... ponieważ część z nas, z pewnym dystansem do samego siebie, stwierdza, iż skoro zajmuje się sprawami wspólnot - musi zdecydowanie należeć do tej drugiej grupy.
I tak oto dowiadujemy się prawdy o sobie. :bigsmile:
Wiem. Jako normalna-inaczej odczułam to bardzo wyraźnie.
Nowy doklejony: 24.08.12 19:53
Gdzieś usłyszałam,że współczesnemu Polakowi zazwyczaj wystarcza znajomość 200-stu słów by się porozumieć.W momencie gdy wchodzę na komentarze do najróżniejszych artykułów w internecie mam inne wrażenie-komentującym wystarcza zazwyczaj znajomość piętnastu słów, by opluć wszystkich i wszystko.
Ale, że też oni dobrze wiedzieli, gdzie nieśli... ? Do swoich!
Pytanie, czy... pojmali swojego? :bigsmile:
Nastąpił jedynie podział terytorium i kompetencji.
tutaj od dawna bez logowania.I tylko czasami rozjaśniliście mi w głowie, najczęściej jednak odnoszę wrażenie , że nawet to co do tej pory w tej mojej wspólnocie robiłam , robiłam źle.W każdym temacie ilu forumowiczów tyle zdań-dlatego o tej utracie normalności napisałam. Wiem, wiem-wszelkie wątpliwości winna rozwiewać ustawa ale moich nie rozwiewa- ja zresztą nie jestem licencjonowanym zarządcą, spełniam tylko taką rolę z woli właścicieli, na zasadzie ,, bo przecież ktoś musi- a pani ufamy jak nikomu innemu''. A ufność na nic, jak brakuje odpowiedniego wykształcenia. Nie czujcie się więc obrażeni moim stwierdzeniem, że przestałam być normalna czytając Was.
Wystarczy mi mój kątek-zakątek, a w nim - ten mój kawałek podłogi.
Kubuś, Ty doskonale wiesz, że nie chodziło mi o terytorium kraju...
I prawidłowo. Jako kobieta nigdy nie powinnaś mieć innego wrażenia.
Nie ma innej możliwości.
Bo kto Cię będzie wtedy do ładu przywracał?
Kto Cię będzie poskramiał?
Kto sprawi, że nauczysz się prawidłowo myśleć? Jednak nieopatrznie nie pomyl słowa prawidłowo ze słowem samodzielnie... bo spłoniesz na stosie.
To są diabelskie sztuczki, a diabłów ci u nas dostatek. :bigsmile:
Niestety, ale często takie rozbieżności występują również w orzecznictwie, nawet na poziomie sądu apelacyjnego. Generalnie w prawie, szczególnie w przypadku nowych rzeczy, tak po prostu jest, trzeba lat praktyki, aby się ugruntowały jakieś poglądy i oczywiście jak najmniej zmian przepisów. Jeżeli nowelizacji jest dużo, to znowu się zaczynają problemy z wykładnią. Właśnie teraz może nas dopiero czekać bałagan, o ile wspólnoty zostaną pozbawione zdolności prawnej.
"jakie torowisko(nogi), [/quote]
Kędzierzawe...?
[quote][cite] KubaP:[/cite] taka stacja" ....:bigsmile:[/quote]
Kędzierzyn - Koźle. (informacja skierowana do konkretnego pasażera). :bigsmile:
http://www.youtube.com/watch?v=huu_o3y8hFQ
...Kabaret Skeczów Męczących - płocka noc kabaretowa...
...stacja dokująca ....:peace:
Ale Ty chyba też nie bardzo pojąłeś moją odpowiedź na ten cytat... :cool:
Całość uzupełniał link, ale nie wiem czy się wkleił w całości (próbowałam kilka razy), bo ja go u siebie nie widzę - tylko część końcową.
tego linka Ja też nie widzę ...tylko jakieś hieroglify
http://www.rot.swietokrzyskie.travel/g,89,Kabaretowe_wakacje_z_duchami_2012.html