spółdzielnia mieszkaniowa a rozliczenie CO

2»

Komentarze

• Opcje
    a-za-z Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Oczywiście, że nie mam pojęcia o żadnych realiach.

Oczywiście, że nie mam Twojej wiedzy na temat rozliczania c.o.

Ale wiem jedno:

Zarząd nie rozlicza się z c.o. Od lat. Taka jest jego polityka.

Więc niezależnie od tego jakie jest prawdziwe zużycie coś ukrywa.

Zaliczki między 3 zł/m2 a 5 zł/m2 płacą wszystkie podmioty jakie znam.

Jest tego dużo, ale rzeczywiście w jednym miejscu geograficznym.

Ale... również o takich stawkach piszą u^serzy zgłaszający problemy na różnych forach.

Dlatego pozwalam sobie na uogólnienia i użycie zwrotu: "prawdopodobnie".
  • Opcje
    KubaPKubaP Użytkownik
    edytowano listopada -1
    [cite]a-z[/cite]Zarząd nie rozlicza się z c.o. Od lat. Taka jest jego polityka.
    czyli finał jest taki, że u ciebie a-z panuje patologia ...
  • Opcje
    bandyta56bandyta56 Użytkownik
    edytowano listopada -1
    generalnie dziekuje wszystkim za opinie
  • Opcje
    a-za-z Użytkownik
    edytowano listopada -1
    KubaP:
    finał jest taki, że u ciebie a-z panuje patologia ...
    Czemu akurat u mnie? To u bandyta56!
    bandyta56:
    Każdy blok ma swoją kotłownie i ogrzewanie jest olejowe ,stawka 7zł za metr ,mieszkania sa nieopomiarowane .Największym problemem jest uzyskanie jakichkolwiek rozliczen za centralne ogrzewanie zadnych regulaminow nic .wiecznie slyszymy ze spoldzielnia jest na zero za ogrzewanie .Mam pytanie co robic?
  • Opcje
    edytowano listopada -1
    dziś złożyliśmy wniosek o podział spółdzielni ,byłem zaskoczony przychylnością mieszkańców ale tym samym wypowiedzieliśmy wojnę czyli zaczęło się hahahaa. Już zaczynają straszyć mieszkańców odbiorem garaży , grunt to nie dać się zastraszyć .pozdrawiam wszystkich którzy dodali kilka swoich komentarzy .
  • Opcje
    koziorozkakoziorozka Użytkownik
    edytowano kwietnia 2013
    Gratuluję i bądźcie cierpliwi, bo szybki i łatwo to raczej nie pójdzie, ale najważniejsze, że pierwszy krok zrobiliście :smile:
  • Opcje
    a-za-z Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Gratuluję.
    Pisz nam na bieżąco o kolejnych zagraniach spółdzielni, bo wg mnie to co opisujesz (pomysł z garażami) to tylko początek.
  • Opcje
    edytowano listopada -1
    a-z jakbyś przewidział ruchy nieprzyjaciół hah. Dziś pani z zarządu społdzielni od której się chcemy odłączyć ,stwierdziła że rozmawiałą z radcą prawnym i są problemy . Musimy wszyscy mieć odrebną własność aby się podzielić a poza tym trzeba podzielić grunt {znaczy się wykupić} .Po kilku chwilach coś mi zaświtało w głowie ale tej pani już nie było .Grunt na którym są bloki ,garaże jest w dzierżawie od gminy {o ile sie nie mylę użytkowanie wieczyste } czy w takiej sytuacji jest to wszystko możliwe .Piszę o tym tutaj może macie jakieś ciekawe opcje .
  • Opcje
    a-za-z Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Musimy wszyscy mieć odrebną własność aby się podzielić a poza tym trzeba podzielić grunt {znaczy się wykupić} .
    Dwa kłamstwa.
  • Opcje
    edytowano listopada -1
    no właśnie też tak myśle ,to pokazuje jak potrafia ,jakimi srodkami wciskac kit ludziom.
  • Opcje
    a-za-z Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Jak będą mieli inwencję, to będzie gorzej. :pada:
    Teraz powinien być spersonifikowany atak na inicjatorów odłączenia się.
  • Opcje
    edytowano listopada -1
    tez się tego spodziewam
  • Opcje
    koziorozkakoziorozka Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Nie chcę krakać, ale gdzieś czytałam o wykluczeniu członka s-ni. Zarzut: działanie na niekorzyść spółdzielni, bo jak ktoś chce się odłączyć, to przecież kość psu z pyska wyrywa, czyli działa na niekorzyść :wink:
  • Opcje
    EgzoEgzo Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Nie chcę krakać, ale gdzieś czytałam o wykluczeniu członka s-ni. Zarzut: działanie na niekorzyść spółdzielni, bo jak ktoś chce się odłączyć, to przecież kość psu z pyska wyrywa, czyli działa na niekorzyść
    Spokojnie i na luzie - nie może być przedmiotem sankcji działanie zgodne z ustawą - a skoro ustawa pozwala na odłączanie się ze spółdzielni, to bandyta56 nie może być za to wykluczony, przynajmniej do czasu aż się sam wykluczy :)
  • Opcje
    edytowano listopada -1
    jaja jak berety .Dziś odłączyli prąd ,klatki schodowe latarnie i piec (zero ciepłej wody)tłumaczenie władz spółdzielni przelew za prąd utknął w banku hahahaa,debilom to tłumaczą .Cienko z kasą haha
  • Opcje
    elan124elan124 Użytkownik
    edytowano maja 2013
    Bandyta56: przelew za prąd utknął w banku
    Przecież to można sprawdzić...
  • Opcje
    a-za-z Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Elektrownia nie odcina prądu nawet za tygodniowe opóźnienie w zapłacie za fakturę, zatem to nie jest kwestia przelewu.
    Albo rzeczywiście mają złą sytuację finansową, albo mszczą się na Was.
    Ale to drugie to bez sensu, bo powinniście łatwo wykorzystać to przeciw nim.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.