Wzrost kosztów za ogrzewanie we wspólnocie
piotreks
Użytkownik
Witam wszystkich,
Jestem ciekaw jak wyglada wzrost opłat za gaz na ogrzewanie do 2023 w waszych wspolnotach?
Ktos się może pochwalić?
Dzisiaj dostałem pismow z administracji o zmianie kosztów:
Informujemy, że w związku ze zmianą cen energii elektrycznej oraz gazu, od dnia 1 stycznia 2023r. ulega zmianie wysokość opłat.
I tak - zaliczka na ogrzewanie liczona od powierchni użytkowej w m2 z 1,80zł na 3,2zł (i tu zawsze mnie zastanawia dlaczego nie zaliczka zasrednie zużycie w GJ, rozliczani jesteśmy na koniec roku wg wskazań liczników i przeliczeniu zużycia na GJ)
Podgrzanie wody z 14zł na 25zł za m3
Jestem ciekaw jak wyglada wzrost opłat za gaz na ogrzewanie do 2023 w waszych wspolnotach?
Ktos się może pochwalić?
Dzisiaj dostałem pismow z administracji o zmianie kosztów:
Informujemy, że w związku ze zmianą cen energii elektrycznej oraz gazu, od dnia 1 stycznia 2023r. ulega zmianie wysokość opłat.
I tak - zaliczka na ogrzewanie liczona od powierchni użytkowej w m2 z 1,80zł na 3,2zł (i tu zawsze mnie zastanawia dlaczego nie zaliczka zasrednie zużycie w GJ, rozliczani jesteśmy na koniec roku wg wskazań liczników i przeliczeniu zużycia na GJ)
Podgrzanie wody z 14zł na 25zł za m3
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Mnie ciekawi jak działa w kraju system rekompensat z tytułu nadmiernego wzrostu cen nośników energii. Zwłaszcza gazu.
Czy już gdzieś działa? Czy zadziała po sezonie grzewczym?