Remont mieszkania we wspólnocie
Tysia
Użytkownik
Witam
Jestem mieszkanka wspólnoty. Planuje zrobić remont mieszkania które jest wykupione na własność. Z dużego pokoju chce zrobić salon z aneksem kuchennym a w kuchni sypialnie. Póki co mamy w łazience piec gazowy ale chcemy go zastąpić piecem na prąd a w jego miejsce dać wentylacje z kuchni. Kominiarz nie widzi żadnych problemów i podbije przegląd kominiarski. Ale zarządca robi ogromne problemy. Czytałam ze gdy nie naruszam części wspólnych oraz ścian nośnych nie muszę mieć żadnego pozwolenia. Co zrobić w takiej sytuacji?
Jestem mieszkanka wspólnoty. Planuje zrobić remont mieszkania które jest wykupione na własność. Z dużego pokoju chce zrobić salon z aneksem kuchennym a w kuchni sypialnie. Póki co mamy w łazience piec gazowy ale chcemy go zastąpić piecem na prąd a w jego miejsce dać wentylacje z kuchni. Kominiarz nie widzi żadnych problemów i podbije przegląd kominiarski. Ale zarządca robi ogromne problemy. Czytałam ze gdy nie naruszam części wspólnych oraz ścian nośnych nie muszę mieć żadnego pozwolenia. Co zrobić w takiej sytuacji?
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Czy moc EE będzie wystarczająca ?, i nie trzeba będzie wykonywać nowej instalacji doprowadzającej EE do lokalu?
Czy moc EE będzie wystarczająca ?, i nie trzeba będzie wykonywać nowej instalacji doprowadzającej EE do lokalu?
Mam doprowadzona do mieszkania sile. Instalacja będzie wymieniona na nowa. Pytanie czy muszę mieć projekty?
Uważam, że przy tak dużych wyburzeniach i zmianach w lokalu, projekt winien być ...
[/quote] a jak to będzie zrobione .... przecież część instalacji EE , od WLZ do lokalu, jest poprowadzona po częściach wspólnych ...
Uważam, że przy tak dużych wyburzeniach i zmianach w lokalu, projekt winien być ...
Tylko ze je nic nie wyburzam. Zamieniam wyłącznie funkcjonalność pomieszczenia. Ściany pozostają w tych samych miejscach. Nie naruszam pionów, klatki schodowej nic…
Jak najbardziej się zgadzam!
Zarządca moja sprawę przekazał do zarządu wspólnoty i dostałam taka odpowiedz ze muszę mieć projekt zgodę wspólnoty itp
Dziękuje tez tak uważam ?
Ściana wewnątrz to nie cześć wspólna.
Czy Ty rozumiesz pytanie , które Ci postawiłem ?
Instalacja wewnątrz lokalu mnie nie interesuje , wymiana ma być zrobiona ze sztuką, a przy przeglądzie 5-letnim to wyjdzie. Chodzi o zasilanie pieca elektrycznego ....
remont