Pełnomocnictwo do głosowania na zebraniu

Czy pełnomocnictwo do głosowania na zebraniu może być kilkurazowe? Dotychczas na każde zebranie było u nas oddzielne pełnomocnictwo, a dzisiaj zapytano mnie, czy może być pełnomocnictwo na kilka zebrań. No i nie wiem, bo jeśli tak, to robić ksero do każdego zebrania, do dokumentacji z głosowania?

Komentarze

• Opcje
    Grafen2Grafen2 Użytkownik
    BeataGłowacka napisał użytkownik: »
    Czy pełnomocnictwo do głosowania na zebraniu może być kilkurazowe?
    Nie, nie może, bo każde zebranie jest ma inny program. Pełnomocnictwo winno być rodzajowe .
    Pełnomocnictwo rodzajowe - wzór
    Imię i nazwisko udzielającego pełnomocnictwa, a także pełnomocnika.
    Numery PESEL obu stron umowy.
    Numery i serie dokumentów tożsamości, np. dowodów osobistych.
    Określenie kompetencji, jakie będzie mieć pełnomocnik.

• Opcje
    BeataGłowackaBeataGłowacka Użytkownik
    Dziękuję.
    Często zaś są sytuacje, gdy ktoś ma pełnomocnictwo notarialne do reprezentowania i "załatwiania spraw" dotyczących mieszkania (członem wspólnoty jest w USA, pełnomocnik to ktoś z rodziny w PL) , poza jego zbyciem. Co w takiej sytuacji?
  • Opcje
    BeataGłowacka napisał użytkownik: »
    Dziękuję.
    Często zaś są sytuacje, gdy ktoś ma pełnomocnictwo notarialne do reprezentowania i "załatwiania spraw" dotyczących mieszkania (członem wspólnoty jest w USA, pełnomocnik to ktoś z rodziny w PL) , poza jego zbyciem. Co w takiej sytuacji?
    Pełnomocnictwo ogólne nic nie jest warte w sądzie , sam się o tym przekonałem ....

• Opcje
    Dla dokonania czynności zwykłego zarządu wystarczy pełnomocnictwo ogólne. Pełnomocnictwo ogólne nie określa ani nie wyodrębnia czynności prawnych, do jakich pełnomocnik został umocowany. W przypadku czynności przekraczających zakres zwykłego zarządu – potrzebne jest pełnomocnictwo rodzajowe (art. 98 Kodeksu cywilnego).
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.